Sidekart | Kontakt oss | Logg inn | Finn din Varmefag-butikk »
CONTENT 2

"Alt du skal gjøre er å tenne fyrstikken!"

Varmefag hjelper deg med alt - fra å finne den løsningen du ønsker, til alt er klart til bruk.

Vin, levende lys og hyggelig selskap må du dog sørge for selv..
Finn din butikk »

Nyhetsbrev på e-post

Vårt nyhetsbrev sendes ut 4-5 ganger i året. Da mottar du spennende nyheter og tilbud fra oss! Det kan lønne seg.

Meld deg på her »

Den sosiale peisen

For to år siden flyttet Helene og Haakon inn i sitt oppussingsobjekt. Allerede første sommeren valgte de å ta en “ full makeover”. Med mange gode venner, og et ønske om å ha et samlingssted, bestemte de seg for at den nye planløsningen skulle være sosial. Møblene skulle kunne plasseres slik at de fikk plass til mange. Og kanskje viktigst av alt - de ville ha en peis som de kunne oppleve fra alle kanter i stuen. En sosial peis. At de i tillegg kunne benytte den som en åpen grue, var også et sterkt ønske.

Columbi-egg

Valget falt på en Brunner Panorama. Den har alle de egenskapene vi ønsket oss. Vi kan se flammene uten at noe kommer i veien, i hele 180 graders vinkel. Og når vi skal ha peiskos uten tanke på varme, er det bare å løfte opp giljotindøren. Døren forsvinner opp i peisen, slik at den ikke blir synlig. Dette er perfekt på dager som ikke er for kalde eller når vi har gjester, sier Haakon. 

 

Tidligere sto det en gammel Jøtul peisovn i huset. Det unge paret var ikke veldig begeistret for designet på denne, og la den ut på FINN. – Jaggu var det noen som kom og kjøpte den, ler Haakon. 

Kreativ løsning

Den nye Brunner Panorama-peisen er et vakkert skue. Det ingen ser er at den opprinnelige murpipen faktisk går inne i selve peisomrammingen. Det er en av fordelene med en peisomramming som er tilpasset huset den skal stå i. Resultatet er en stilren og stram form på hele peisen. Selve overflaten har de valgt å la stå umalt - kun rå murpuss på den stramme peisen, skaper en fin kontrast. Den står også fint til den rå originale tømmerveggen til høyre for peisen.

“Bare å tenne fyrstikken”

Varmefag Fyr og Flamme i Halden sto for monteringen. Alt ble utført profesjonelt fra A til Å. Det dere sier om at det eneste man behøver gjøre er å tenne fyrstikken, stemmer faktisk, sier Haakon. Selv ville han aldri ha forsøkt seg på å montere et ildsted hjemme i huset. –Jeg kan sette meg inn i mye, men når det er snakk om ild, er risikoen for stor.

Selvgjort er velgjort

Haakon gjorde alt innvendig selv, bortsett fra peisen. Han ble ferdig på kun 6 uker i sommerferien. Det er nesten ikke til å tro når vi ser på før-bildene. Han var en racer på Lego da han var liten. Kanskje er det disse egenskapene som kommer til overflaten, når han viser den imponerende evnen til å sette seg inn i nye ting - og gjennomføre det med største nøyaktighet.

Balansekunstner

Haakon liker mest det modernistiske og minimalistiske, mens Helene liker det mer klassiske og romantiske. At Helene er en balansekunstner når det gjelder stil, kan vi raskt slå fast. Hun liker å blande nytt og gammelt, og ingenting passer bedre siden det betyr at begge får det som de vil. Legg merke til hva Helene har brukt til barskap. – Det er et gammelt skap som sto på tomten, sier Helene og smiler lurt. 

Nå venter de på våren og sommeren. Tiden på året med mange vennesamlinger – Vår og sommer betyr ikke at vi ikke skal fyre i peisen. Tvert i mot - den vil være aktiv året rundt, sier Haakon. Helene nikker samtykkende og tilføyer –Ja, levende flammer skaper en god stemning uavhengig om det er sommer eller vinter, avslutter hun.

Tekst og foto (etter-bilder): Petter Kongrød, Sterk Kommunikasjon