TenderFlame: Slik kan du enkelt få vegghengt peis uten pipe


Norskutviklede TenderFlame er et konsept for folk som ønsker seg peiskos, men som ikke kan ha vanlig peis - eksempelvis de som bor i leiligheter som ikke har pipe.

- Dette er en utmerket løsning for de mange hundretusener av nordmenn som bor i leiligheter. Her får du følelsen av peiskos selv om du mangler pipe, forteller Carl Berthelsen i Varmefag Kristiansand.

Teknologien skiller seg fra lignende løsninger ved at det brenner 100 prosent trygt med en væske som verken er brannfarlig eller giftig.

Fakta om TenderFlame

  • TenderFlame er 100 % trygt.
  • Drivstoffet er ufarlig, ikke giftig og antenner ikke før den er oppvarmet til 104 grader.
  • TenderFlame soter ikke, og avgir ingen lukt.

Peis på 1-2-3 med TenderFlame

TenderFlame kommer i mange former og fasonger. Du kan for eksempel gå for den elegante peisinnsatsen TenderFlame Blues 180, som kommer komplett. Her har du peis på 1-2-3:

1. Bær peisen inn i leiligheten, den veier bare 26 kilo.

2. Sett den inntil en vegg og skru fast to skruer.

3. Fyll på med TenderFuel og tenn på.

Det finnes flere vegghengte modeller som er like enkle å montere. Kanskje TenderFlame Rock kunne passet inn på kjøkkenet eller i spisestuen?

Det er også mulig å kjøpe lekre bordbrennere som du kan plassere hvor som helst, og som fungerer som et utmerket alternativ til stearinlys.

 

 

Installere pipe?

Er du blant dem som ikke kan unnvære knitringen fra en ekte vedovn, finnes det også løsninger for deg som ikke har pipe.

- I dag har vi flotte stålpipeløsninger som sørger for at vi kan få montert pipe og peisovn både raskt og renslig. Det kan ofte gjøres på bare et par dager, forteller Berthelsen.

Med stålpipe står du nærmest fritt til å velge hvor du vil ha peisovnen plassert, og selvfølgelig hvilken peisovn eller peisinnsats du vil ha.

- Ta gjerne turen innom nærmeste varmespesialist for å få innspill til plassering av pipe, i tillegg til å bli inspirert av TenderFlame og vårt store utvalg. Ta gjerne med plantegninger slik at fagfolkene kan bistå med å finne en bra plassering, for det er klart at det finnes regler for blant annet avstand til brennbart materiale og lignende, sier Berthelsen.

Du vil kanskje også lese:


Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.

Fyr i peisen med fjernkontrollen

Virker det fristende å kunne fyre i peisen med et klikk på fjernkontrollen, i stedet for å plundre med papir, opptenningsved og tennbriketter? Da er gasspeis kanskje noe for deg.
Se utvalget innen TenderFlame her Finn nærmeste butikk