Rais er kjent for design og kvalitet tvers igjennom


Den danske peisleverandøren Rais har i flere tiår utmerket seg med peisovner av høy kvalitet med et banebrytende design. Flere av peisovnene har blitt stående som rene designikoner innen peisbransjen og er ofte arkitektenes førstevalg.

Rais produserte sin første peisovn på begynnelsen av 70-tallet, da oljekrisen for alvor rammet Danmark og det ble mer vanlig å fyre med ved rundt om i de danske hjem.

Innehaveren av en designmøbelforretning i København falt pladask for designet og ba om å få stille ut peisovnen sammen med møblene i butikken sin. Ovnen sto utstilt i 3-4 år før den plutselig ble veldig populær.

I dag produseres peisovner fra Rais i stor skala i Fredrikshavn på Jylland. Selv om produksjonsmetodene har endret seg dramatisk, er kvaliteten fortsatt den samme.

Du blir fort glad i en Rais

Rune Ek Larsen er eier av Varmefag-butikkene i Drøbak og på Alnabru i Oslo. Han har siden første gang han la sin hånd på en Rais på 80-tallet en gang, hatt en stor forkjærlighet for disse peisovnene.

– Det unike med peisovner fra Rais er først og fremst kvaliteten og kombinasjonen av et rendyrket design og det faktum at de ikke frykter prisen i den andre enden når de produserer peisen. De lager produktet av høy kvalitet først, så setter de prisen etterpå, forklarer Ek Larsen.

"Det unike med peisovner fra Rais er først og fremst kvaliteten"

Han forteller videre at du derfor ikke finner så mange peisovner fra Rais i det nederste prissjiktet, men at de i det siste har laget mange modeller i mellomsjiktet.

 

– Hvis du ser en detalj i rustfritt stål, for eksempel et håndtak, på en peisovn fra Rais, så kan du være trygg på at det er det du ser tvers igjennom. Mange produsenter kjører bare make-up for forbrukeren ytterst. Det gjør ikke Rais. Her kan du fotfølge kvaliteten, sier han.

Janne Strøm

Janne jobber som markedskoordinator i Varmefag, og kan en ting eller to om peisovner. Hjemme fyrer hun i en overklokka Rais fra 1978 med to turboforbrennere og et forgasserkammer med nitrogentilførsel. 

 

Se alle peisovner fra Rais Se alle peisinnsatser fra Rais