Strømprisen har gått i været;

Varm opp boligen til halv pris

Strømprisen i Sørøst-Norge har vært rundt 2,50 kroner for kilowatten ­inkludert nettleie i oktober. Da blir det kostbart å varme opp boligen med strøm.
Heldigvis finnes det alternativer. Varmer du opp boligen med en rentbrennende vedovn, koster det deg ca 1 krone for kilowatten.

Ifølge Norsk Varme - bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder og skorsteiner, er det lønnsomt å fyre med ved når strømprisene stiger. – Kjøper du bjørkeved i 60l sekk koster det 1,27 kroner/kWh å varme opp boligen med en rentbrennende vedovn. Kjøper du bjørkeved i 1500l sekk koster det kun 1,02 kroner/kWh å varme opp boligen med en rentbrennende ovn.

LES OGSÅ: 12 tips til lavere strømregning

“Kjøper du bjørkeved i 1500 l sekk koster det 1,02 kroner/kWh å varme opp boligen med en rentbrennende ovn.”

 

Norsk Varme
Bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder og skorsteiner

Inspirasjonsbilde av takhengt peis

Ganske stabile vedpriser

Til sammenlikning koster det altså kr 2,50 /kWh å varme opp boligen med elektrisk oppvarming når strømprisen kommer opp på kr 2,50 inkl nettleie. 

LES OGSÅ: Derfor bør du bytte til en rentbrennende ovn

En vedovn kan brukes som hovedopp­varming, eller som et tillegg til strøm for å ta kuldetoppene. Og husk at hvis strømmen går, er det kun vedfyring som fungerer. Peiskosen og den lune stemningen får du på kjøpet!  

LES OGSÅ: www.norskved.no


Du vil kanskje også lese:

Ved er ikke bare ved – det er mer ved ved enn du tror

Ved er etter strøm den mest brukte energikilden rundt om i norske hjem. Fyrer du med tørr ved av høy kvalitet, kan fyringskostnadene reduseres betraktelig per kilowattime.

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.