Bli med å feire Vedfyringens dag 2. oktober!

Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute i skog og mark eller inne i vår egen stue. 2. oktober 2019 markeres Vedfyringens dag for aller første gang. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å fyre opp ild er noe mennesket har gjort i hundretusenvis av år, og bålet er et perfekt samlingspunkt. Dette er noe vi må videreføre til neste generasjon.

Bli med på båltimen

I forbindelse med denne dagen oppfordrer vi ildentusiaster over hele landet til å bli med på båltimen mellom klokken 20.00 og 21.00. Om det er ute i naturen, eller foran peisen, bli med å tilbringe litt tid foran de lune flammene og stenge ute all annen påvirkning for en times tid. 

Så, enten du er på høstferie, til fjells eller hjemme, har fri eller har lange arbeidsdager - bli med på å markere dagen! Samle familie eller venner foran peisen på kvelden, lag mat på åpen ild, få sjelero ved å titte inn i gnistrende flammer og kjenn at høsten – den er faktisk ganske fin den også. 

God vedfyringsdag!

Du vil kanskje også lese:


Bålmat for hele familien

Ingenting smaker så godt som mat du spiser utendørs, og bålmat er ikke noe unntak. Få tips til bålmat som hele familien vil like.

Vedovnens historie

Vedfyring går langt tilbake i tid. I oldtidens Egypt bygget de ovner av leire, og grekerne gjorde bakerfaget til et håndverk i bakerovner med åpen front i antikkens Hellas. Men det var først i middelalderen vi tok i bruk vedfyring i lukkede ovner til oppv