Peisinspirasjon

Her har vi samlet en rekke inspirerende og nyttige saker for deg som liker å fyre for å holde varmen, lage mate eller kose deg. Hos Varmefag finner du svar på det du lurer på enten du skal fyre med ved eller gass.

Kvinne og datter som leser bok foran peisen

Bli med å feire vedfyringens dag

Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute eller inne i vår egen stue. 2. oktober 2023 markeres Vedfyringens dag for femte gang.
Brunner skandinavian Classik kakkelovn vist i en stue

Visste du dette om kakkelovner?

Kakkelovner, også kalt svenskeovn, er vakre møbler som egner seg utmerket til oppvarming av hus. Les om kakkelovnens unike funksjon og historie.
Liten svart vedovn med tre oppbevaringshyller til ved rett under vedovnen

Liten vedovn – for deg med begrenset plass

Har du begrenset plass, men drømmer likevel om peiskos? Det finnes mange mindre vedovner som passer perfekt for deg som har en mindre bolig, leilighet eller hytte.
Klebersteinsovn fra Norsk Kleber Merethe Pluss i hytte

Velg riktig peis eller peisovn til din hytte

Skal du kjøpe ny peis til hytta? I denne guiden får du hytteinspirasjon, og vi viser deg hvilke peisovner som passer til ulike hytter. Les guiden her.
Grillmat som grilles på en Chesneys grill

Slik lykkes du med grillmat i sommer

Grillmat får vi aldri nok av om sommeren. Her får du 7 tips til hvordan du får saftig kjøtt og andre nyttige tips til grillingen. Les mer her.
En utepeis på en terrasse med utsikt mot havet om kvelden

En utepeis forlenger deilige sommerkvelder

Hva er vel hyggeligere enn sene sommerkvelder i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.
Uteområde med bålpanne og fakler ved siden av hagebord

Hageinspirasjon - Slik fornyer du hagen og terrassen

Få inspirasjon til din hage. I denne artikkelen har vi samlet 5 tips til hvordan du kan fornye hagen før sommeren. Les tipsene og se bilder av hager.
En mann leser bok foran peis, mens en kvinne legger på mer ved i peisen

Ny peis til glede for hele familien

Hva er da bedre enn peiskos når det er kaldt? Varmefag har et stort utvalg om du er interessert i ny peis tilpasset deg og dine ønsker.
Hvit peisovn med glassdør med glassplate under plassert ved siden av spisebord

Eventyrlig Oppussing i Tydal

Varmefag var med og monterte peisovn da hytta på Tydal skulle pusses opp av Halvor Bakke og teamet i Eventyrlig oppussing på TV3. Se før- og etterbildene her og få tips til moderne peisovner til hytta.
En peisinnsats fra Contura som er i fokus på veggen

Inspirasjon til å pusse opp stuen

Vurderer du å pusse opp stuen hjemme? Her er noen trender du kan la deg inspirere av.
Utekjøkken Fontana Doppio ved siden av et spisebord ute

Vi lager mer mat utendørs året rundt

Frisk luft er deilig uansett årstid. Det samme er opplevelsen av et måltid tilberedt utendørs, enten man bare griller pølser på bålet eller eksperimenterer som hobbykokk for å tilfredsstille ganen til familie og venner.
Gammel peis plassert midt i en kirke

Vedovnens historie

Vedfyring går langt tilbake i tid. Vi vil se på hvordan vedovnen har utviklet seg fra en enkel vedovn til en sofistikert og energieffektiv varmekilde, og hvordan den har påvirket både arkitektur og samfunn.
Rais peisinnsats installert i en blå/grønn vegg og brukt som romdeler

Rais er kjent for design og kvalitet tvers igjennom

Den danske peisleverandøren Rais har blitt kjent for sin høye kvalitet og banebrytende design. Vi vil se nærmere på hvorfor Rais-peisovner er så populære blant arkitekter og hvilke intelligente finesser noen av ovnene har.
Klebersteinsovn som står langs veggen i en hytte stue

Få ting slår en original klebersteinsovn

En original klebersteinsovn gir en jevnere og mykere varme enn andre peisovner. Den porøse klebersteinen trekker raskt til seg varmen og avgir den sakte. Noe som fører til et godt inneklima.
Brunner peisinnsats i moderne stue

Brunner - peisen over alle peiser

Har du først bestemt deg for å investere i en eksklusiv peisinnsats, vil du neppe angre om du tar steget helt opp til en Brunner. Kremen av peiser er arkitektenes førstevalg, noe som ofte kommer til syne i ulike interiørmagasiner.
Gasspeis innsats som romdeler mellom stue og spisestue

Fyr i peisen med fjernkontroll

Virker det fristende å kunne fyre i peisen med et klikk på fjernkontrollen, i stedet for å plundre med papir, opptenningsved og tennbriketter? Da er gasspeis kanskje noe for deg.
Mann som ser på flammene i en peisinnsats på nært hold

En peis til både kos og nytte

Da Pål Erland (47) og familien kjøpte nytt hus i Stavanger i sommer, orienterte de seg i markedet før de bestemte seg for hvilken peis de skulle velge.
Hjørne peisinnsats i stue med vednisje ved siden av

– Jeg er nok det man kan kalle en peisoman

I Larvik bor det en snekker som er veldig glad i peiskos. Det virker i alle fall sånn, for Hans Kristiansen (37) har i løpet av de siste fire årene kjøpt hele fem peiser hos samme Varmefagforhandler.
To par føtter iført sokker varmer seg foran peisen

Peiskos gir deg lavere blodtrykk

Helt siden våre forfedre i urtiden lærte seg kunsten å tenne ild, har bålet vært et naturlig og sosialt samlingspunkt for oss mennesker.
Peisinnsats brukt midt i rommet som romdeler på en hytte med utsikt mot fjellet

Få peisen tilpasset dine egne behov og ønsker

Midtpunkt eller veggpryd? En peisinnsats kan mures opp på forskjellige måter og tilpasses alle stuer. Du har også utallige varianter og størrelser du kan velge mellom – det er kun fantasien som setter grenser.
Peisinnsats i en vegg som er malt grå/brun

Peisen din trenger ikke å være hvit

Forandring fryder. En dus farge gjør at peisen glir lett inn i omgivelsene, og en mer oppsiktsvekkende farge skaper et skikkelig blikkfang i stuen. – Livet er for kort til å bare ha én kjedelig farge på peisen!
Klebersteinsovn midt i stuen som ser på en utsikt av snø og vinter

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.
Kvinne og hund som koser seg ved en peisinnsats med utsikt mot naturen

Selvdesignet peis - ikke en uoppnåelig drøm

Kanskje du drømmer om lune vinterkvelder til lyden av knitrende ved, eller kanskje du er lei av at huset aldri blir skikkelig varmt. Uansett om drømmen er ekstra kos eller ren funksjon er peis i vinden som aldri før. Og peisen – den designer du helt selv.
Oppussingsprosjekt der peisinnsats stor midt i rommet

Peisdrømmen gikk i oppfyllelse

Med lyden av knitrende fyr i peisen på hytta friskt i minne, hadde Haakon og Helene alltid hatt en drøm om å høre flammene sprake midt i sin egen stue. Når de for noen år siden kjøpte et oppussingsobjekt, skulle de ha ny peis. Det valget har de ikke angret et sekund på.
Peisinnsats i blå vegg med blomster ved siden av

Oppussing stue: Her er trendene i 2020

Vurderer du oppussing av stue? I denne artikkelen røper vi trendene i 2020, med tips fra blant annet fargesjefen i Jotun. Les artikkelen og se bilder.

Hvordan grille kylling?

Skal du grille kylling? Her er tips til hvordan du får et saftig og smakfullt kyllingkjøtt. Les også om hvordan du griller ulike deler av kyllingen.
Åpen peis i en blå vegg i stuen

En åpen peis gir den ultimate peisopplevelsen

I dag har åpne peiser moderne teknologi som sørger for trygg fyring. Få inspirasjon til ulike typer åpne peiser og tips til fyring i en åpen peis.
Gasspeis midt i stuen med stol ved siden av

Hvorfor velge gasspeis? 5 fordeler med gasspeis

Gasspeis er både praktisk og behagelig. Du trykker bare på en knapp, så har du peiskos og varme. Les om 5 fordeler med gasspeis her.
Svart firkantet peisovn ved en hvit mur i moderne stue

12 typer moderne peis til ulike typer stuer

Vurderer du å kjøpe en moderne peis, men er usikker på hvilken du skal gå for? Her har vi funnet frem noen vakre moderne peiser og vedovner som finnes på markedet, så bare drøm deg bort og la deg inspirere.
Peisinnsats med svart ramme og flammer i peisinnsatsen plassert mellom kjøkken og stue

Pusse opp kjøkken: Tips til budsjett og planlegging

Ønsker du å pusse opp kjøkkenet? Vi har gode tips til budsjett og planlegging, i tillegg til inspirasjon til hvordan du kan gi kjøkkenet ditt særpreg.
Fem mennesker samles rundt spisebordet i en hagefest

De 5 beste tipsene til din hagefest

Planlegger du å arrangere en hagefest? I denne artikkelen får du de 5 beste tipsene før du setter i gang. Les tipsene her.
Innsiden av en pizzaovn der en pizza stekes

Med en vedfyrt pizzaovn lager du den beste pizzaen

Ingenting slår pizza laget i en vedfyrt pizzaovn. Få tips til hvordan lage god pizzadeig og til hvordan steke pizza i en pizzaovn. Les tipsene her.
Grillspydd med pølser og grønnsaker stekes over bål

Bålmat for hele familien

Ingenting smaker så godt som mat du spiser utendørs, og bålmat er ikke noe unntak. Få tips til bålmat som hele familien vil like.
Contura 566 hvit peisovn i en kjellerstue ved en trapp

Inspirasjon til en koselig kjellerstue

På tide å fornye kjellerstuen? Her får du noen tips til hvordan du kan gjøre kjellerrommet til et lunt og koselig sted for avslapping og hygge - kanskje foran en peis?
Gass tunnelpeis mellom et bad og et soverom

Pusse opp bad – tips, inspirasjon og regler

Vet du hva du har lov til å gjøre selv når du pusser opp badet? Og visste du at en peis på badet ikke trenger å koste mye ekstra?
En mann og kvinne som koser seg foran en bålpanne i vinteren

Bålpannen som gir deg kos uten røyk i øyne og på klær

Med en bålpanne skaper du et midtpunkt med magisk stemning – året rundt. Nå kan du også kose deg med bålkos uten å få røyk i øyene eller klærne.
En pizzaovn som som på et utebord med en pizza ved siden av

Pizzaovn – enkelt, sosialt og verdens beste pizza

Har du først smakt pizza fra din egen vedfyrte pizzaovn, kommer du neppe til å spise ferdig, frossen eller take away igjen. Les om noen gode grunner til å velge vedfyrt pizzaovn og hvordan man lager en pizzabunn.
Gasspeis i stue ved siden av sofa og grønn kaktus

Frittstående gasspeis – enkelt og komfortabelt

Drømmer du om å kose deg foran peisen, men mangler pipe? Det er ingen grunn til å fortvile. Alt du trenger for å nyte flammene og heve stemningen er en frittstående gasspeis.

Stjernekokken Trond Moi deler sine beste tips til grillspyd

Grillspyd er en enkel og god sommerrett for hele familien. Her deler stjernekokken Trond Moi sine beste tips og oppskrifter til grillspyd.
Peisinnsats i en blå vegg med vednisje ved siden av

Med innebygd peis får du det akkurat slik du ønsker

Hvis du ønsker noe virkelig unikt ingen andre har, er svaret innebygd peis. Les om hva du må tenke på før du kjøper en innebygd peis og hvilke muligheter du har.
Gasspeis i en svart vegg brukt som romdeler mellom stue og spisestue

Peis som romdeler – nyt flammene fra alle kanter

Hvem har sagt at peisen må stå langs en vegg eller i et hjørne? Bruker du den som romdeler kan du nyte flammene fra flere sider og flere rom samtidig.
Klebersteinsovn i en stue på en hytte

Slik skaper du ekte hyttekos

Vi nordmenn er glade i hytta vår, og vi er verdensmestere i å kose oss. Peisen er det naturlige stedet alle samler seg rundt, og hvis du skal ha ny – hvilken bør du velge? Og hva kan du gjøre slik at hyttekosen blir enda mer magisk?
Eva 992 åpen gasspeis midt i en stue

Peisene fra JC Bordelet er helt unike og gjør stort inntrykk

Med en takhengt eller vegghengt peis fra JC Bordelet får du noe helt spesielt. En skulptur som varmer hele hjemmet, og som blir det naturlige samlingspunktet for hele familien.
Svart peisovn som fokuspunkt på en sommerhytte

Peiser som passer på sommerhytter

Sommerhytter har ofte ikke de samme behovene som andre hytter når det kommer til oppvarming. Men sommerværet i Norge er det ingen som kan garantere for. Enten man har en utepeis, eller et ildsted innenfor hyttas fire vegger så er man sikret lun hygge hele sommeren.
Vedoppbevaring rett ved siden av en hvit peisovn

Vedkurvene som løfter interiøret i hjemmet!

Når den kalde årstiden kommer og peissesongen er i gang, kommer også tiden for å gjøre plass til veden innendørs. Når vi oppbevarer veden inne i stuen, bringer vi inn et naturlig og organisk element som blir et dekorativt innslag i interiøret.
Peisovn med klebersteinsomramming med glassplate under plassert i stue foran sofa

Klebersteinsovner er en varm investering

Klebersteinsovner er tradisjonsrike ildsteder som har varmet norske hjem i generasjoner. Vi forklarer mer om disse vakre ovnene og deres unike egenskaper.
Sommerfest i hage med en smoker pelletsgrill i sentrum der mann snakker med kvinne mens han griller

Smoker – matentusiastens drømmegrill

Tradisjonelt sett har vi nordmenn brukt tre forskjellige måter å grille på. Men nå finnes også en annen spennende type grill, nemlig pelletsgrill, også kalt smokers. En smoker er en alt-i-ett grill der du kun kobler til strøm, fyller på pellets, og er klar til å grille på 20 minutter.
En tunnelpeis med gjennomsyn fra stue til kontoret

Gjennomgående peis – peiskos i flere rom samtidig

Levende flammer skaper en god og koselig atmosfære i hjemmet. Med en gjennomgående peis eller tunnelpeis får du innsyn til flammene fra flere rom samtidig.
Vedkomfyr i et kjøkkenet med vedoppbevaring under komfyren

Få maksimal kjøkkenkos med vedkomfyr

Stadig flere kombinerer moderne kjøkken med vedkomfyr, både for kosens og for trygghetens skyld. For hvis strømmen skulle gå, kan du fortsatt lage varm mat og få varme fra vedkomfyren.
Fontana Piero pizzaovn

Hvordan velge riktig ute pizzaovn for deg

Les om hvilken pizzaovn som passer deg best, slik at du får mest ut av utesesongen. Enten du vil ta den med deg på tur eller ha den som en del av utekjøkkenet.
Kos rundt utepeis

Slik skaper du bålkos og hygge i vinter

Hva med å skape kosen rundt bålet utendørs? Med disse tipsene kan du skape hyggelige stunder for store og små.
Hjørne gasspeis brukt som romdeler mellom spisestue og stue

Stadig flere velger gasspeis som oppvarmingskilde

Det er en økende etterspørsel etter gass som oppvarmingskilde. I Varmefag har vi sertifiserte gasspeismontører som sørger for at montasjen blir gjennomført korrekt og trygt. Les vårt intervju med Carl fra Varmefag Kristiansand.