Åpen peis gir den ultimate peisopplevelsen

Helt siden våre forfedre lærte seg å tenne ild, har vi latt oss fascinere av flammer og bål. Med en åpen peis kan du oppleve knitringen, sprakingen og varmen fra åpen ild hjemme i din egen stue.
Åpen peis i en blå vegg i stuen

Moderne åpne peiser

Du forbinder kanskje åpen peis med gamle gruepeiser som er vanskelig å fyre opp i og lett ryker inn i rommet. Slik er det imidlertid ikke lenger. I dag får du åpne peiser med moderne teknologi som sørger for trygg fyring av åpen ild uten sjenerende røyk, og som samtidig gir behagelig varme og hyggelig peiskos.

Urfeuer er en åpen peisserie fra Brunner, som står i særklasse med tanke på både kvalitet og design. Brunner er en favoritt blant arkitekter, derfor ser du de ofte i ulike interiørmagasiner. En peis er ikke bare for peiskos og varme, det er også et møbel som gjør hjemmet ditt enda finere. Brunner Urfeuer leveres med en gnistfanger som kan trekkes for uten at det ødelegger for opplevelsen av de levende flammene.

Urfeuer leveres i flere størrelser og utførelser, slik at du kan finne en modell som passer, uansett om du skal ha peis i stua, på kjøkkenet, eller kanskje på hytta. Du kan velge mellom rettvegg-, hjørne- eller panoramaløsning. Det finnes til og med en variant som kan stå midt i rommet uten noen vegger. Klikk her for å se film av en Brunner Urfeuer.  

Åpen peis midt i stuen som midtpunkt for rommet
To kvinner koser seg med et glass vin foran en åpen peis

Slik fyrer du opp i en åpen peis

Når du skal fyre i peisen er det viktig at du bruker rikelig med ved, slik at du får opp temperaturen raskt. Bruk gode og tørre vedkubber, litt opptenningsved og et par tennbriketter. Åpne avgasspjelet, legg i ved og tenn på.

– Vi anbefaler at du tenner bålet fra toppen. På den måten kutter du faktisk partikkelutslippet i oppfyringsfasen med 50 prosent, sier kjedesjef Sindre Baardson i Varmefag.

Knitrende peiskos uten røykinnslag

Kunsten å designe en åpen peis ligger i å unngå at røyk slår inn i rommet. Brunner Urfeuer er utstyrt med et patentert fraluftssystem, som garanterer røykfri drift selv i lukkede rom.

Visste du forresten at forskning viser at peisen gir deg ro i kroppen? Du kjenner sikkert igjen følelsen av å slappe av i godstolen foran peisen en kald høst- eller vinterkveld. En studie utført ved University of Alabama i USA konkluderer med at både blodtrykket og stressnivået synker når du bli eksponert for levende flammer.

Åpen peis på kjøkkenet

Det finnes egne åpne peisløsninger, som for eksempel Brunner Urfeuer Kjøkken 50/66, som er skreddersydd kjøkkenet for matlaging, samtidig som du får gleden av flammene og den koselige knitringen fra bålet.

Urfeuer Kjøkken er innebygget i kjøkkenets arbeidshøyde. Med det integrerte grillspydet kan du tilberede lekre retter og grillmat på ilden.

Se vårt utvalg av åpen peis her. Du kan også ta turen innom din nærmeste Varmefag butikk. Sammen finner vi akkurat den peisen du er på jakt etter.

Se vårt utvalg av åpen peis Finn nærmeste butikk
Kjøtt som stekes i en åpen peis på kjøkkenet

Du vil kanskje også like:

Klebersteinsovn fra Norsk Kleber Merethe Pluss i hytte

Velg riktig peis eller peisovn til din hytte

Skal du kjøpe ny peis til hytta? I denne guiden får du hytteinspirasjon, og vi viser deg hvilke peisovner som passer til ulike hytter. Les guiden her.
Oppussingsprosjekt der peisinnsats stor midt i rommet

Peisdrømmen gikk i oppfyllelse

Med lyden av knitrende fyr i peisen på hytta friskt i minne, hadde Haakon og Helene alltid hatt en drøm om å høre flammene sprake midt i sin egen stue. Når de for noen år siden kjøpte et oppussingsobjekt, skulle de ha ny peis. Det valget har de ikke angret et sekund på.
Kvinne og hund som koser seg ved en peisinnsats med utsikt mot naturen

Selvdesignet peis - ikke en uoppnåelig drøm

Kanskje du drømmer om lune vinterkvelder til lyden av knitrende ved, eller kanskje du er lei av at huset aldri blir skikkelig varmt. Uansett om drømmen er ekstra kos eller ren funksjon er peis i vinden som aldri før. Og peisen – den designer du helt selv.