Bålpannen som gir deg bålkos uten røyk i øynene


Fakta om bålpannen Hemsedal

  • Finnes i to størrelser
  • Høyde: 36 cm
  • Diameter: 38 eller 50 cm
  • Vekt: 7 eller 12,8 kg
  • 100 % rustfritt syrefast stål
  • Lett å tenne opp
  • God trekk
  • Nesten ingen røyk fra bålet
  • Nesten ingen aske etter at bålet er brent ut
  • Den minste er enkel å ta med seg på tur

«Hemsedal er en stilren bålpanne med lekkert design i rustfritt stål»

Med en bålpanne skaper du et midtpunkt med magisk stemning – året rundt.

Siden tidenes morgen har vi mennesker samlet oss rundt leirbålet og fortalt historier. Det er få ting som er koseligere enn å sitte sammen med din kjære, familie og venner rundt hypnotiske flammer, mens veden spraker og flammene stiger mot himmelen. Slike eventyrlige øyeblikk gjør sommerkveldene lengre og vinternettene varmere.

En av fordelene med en bålpanne er nettopp at du kan bruke den hele året. Det samme gjelder for utepeis og vedfyrt pizzaovn. Når det er sagt, oppfordrer vi deg til å ta forholdsregler og følge reglene for bålbrenning

Den eneste ulempen vi kan komme på er at røyken fra bålet kan være litt lunefull. Da får hyggestunden fort en liten bismak med tårer i øynene og lukt som setter seg i klærne. Det trenger du ikke å bekymre deg for lenger – med Hemsedal bålpanne er kosen sikret. 

Hemsedal XL bålpanne skaper god stemning. 

Bålkos uten sjenerende røyk

Når noen sier bålpanne, tenker du sikkert på modellene som består av en “skål” som enten står av seg selv, eller henger i et stativ. Disse fungerer godt, men bålpannen Hemsedal er noe litt annerledes – som til og med har tatt i bruk ny teknologi. 

Hemsedal er en stilren bålpanne med lekkert design i rustfritt stål som ser ut som en lav, blank tønne. Dette vil garantert bli familiens nye samlingspunkt. Ikke bare fordi Hemsedal bålpanne brenner godt, men fordi den er rentbrennende og nesten ikke avgir røyk. 

Hemsedal får nemlig inn luft under selve bålet, som så stiger oppover inne i de doble veggene. På toppen møter den oppvarmede luften flammene, og det er dette som gir et varmere og mer intenst bål med mindre røyk. Samtidig brennes mer av veden helt opp, og det blir mindre aske og avfall. 

Alt i alt betyr dette slutt på sviende øyne og lukt i klærne, og dermed hyggeligere utekvelder når mørket faller på og stjernene kommer frem. Og i slike stunder smaker det kanskje ekstra godt med et måltid?

Enkel mat på bålpanne

Hemsedal bålpanne er en moderne måte å nyte det tradisjonelle leirbålet på. Du kan trylle frem deilig kosemat til barn og voksnes store glede – fra pinnebrød, via pølser og til pannekaker.

Hemsedal finnes i to størrelser. Dersom du er glad i friluftsliv er den minste varianten lett å bære med seg. Det finnes trekk til den som har integrert bærehåndtak. Den veier bare syv kilo, og når du først er ute i naturen er det jo hyggeligere å kunne nyte noe godt enn å spise turmat på pose. Hva med å lage s’mores, som er verdens enkleste og beste dessert? Grill en marshmallow til fargen er gyllen, legg på en bit melkesjokolade og putt dem mellom to Mariekjeks. Vi lover deg – dette kommer til å bli fast innslag på turene heretter.

Her kan du lese om bålmat for hele familien.

Alternativer til Hemsedal bålpanne 

Kanskje du allikevel er på jakt etter en mer tradisjonell bålpanne eller utepeis? I så fall finner du mye spennende i Varmefag-butikkene. En enkel og lekker variant er Rais Ra bålpanne i cortenstål. Dersom du ønsker å slå flere fluer i én smekk kan du gå for Rais Circle, som både er bålpanne, grill og en fryd for øyet. 

En annen populær modell er den pyramideformede utepeisen Norefjell, som du også kan grille på. TermaTech Skagen er for deg som vil ha noe ingen andre har – dette er en elegant utendørs gasspeis med glassvegger. Det gjør at du ikke behøver å bekymre deg for vind.

Rais Circle bålpanne

Rais Circle – en bålpanne i lekkert design.

Uansett om du er på jakt etter bålpanne, bordpeis, utepeis, gasspeis eller vedfyrt pizzaovn – Varmefag er Norges største peiskjede, og hos oss finner du garantert det du ønsker som gjør både kalde og varme ute- og innekvelder litt varmere. Og mye mer romantisk.

 

 

Hibiscus bordpeis

Kveldene blir lengre med Ra bålfat i cortenstål fra danske RAIS


Se utvalget bålpanner Finn nærmeste forhandler

Regler og krav til montering av vedovn

Montering av vedovn selv eller få en sertifisert montør til å utføre jobben? Les om hvilke regler og krav som gjelder når du skal montere vedovn her.

Fyr i peisen med fjernkontrollen

Virker det fristende å kunne fyre i peisen med et klikk på fjernkontrollen, i stedet for å plundre med papir, opptenningsved og tennbriketter? Da er gasspeis kanskje noe for deg.