Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen. Og så feil kan man ta.
Klebersteinsovn midt i stuen som ser på en utsikt av snø og vinter

Stålpipe er lett å installere

Murpipe blir kanskje vanskelig dersom du ikke vil bygge om boligen, men stålpipe kan du installere. Ikke slår det hull på budsjettet og du slipper ukesvis med håndverkere i hus. Du har pipe og peisovn på bare et par dager.

– Mange ser nok på det å installere pipe som en veldig stor og vanskelig greie. I dag har vi flotte stålpipeløsninger som gjør at vi kan installere peisovn raskt og renslig. Det er svært få hindringer for kunne få pipe i boligen din, sier Rolf Christian Hansen, fagsjef i Varmefag.

"I dag har vi flotte stålpipeløsninger som gjør at vi kan installere peisovn raskt og renslig."

Hvit peisovn i stue med en haug av ved ved siden av peisovnen

Installér pipe hvor du vil i boligen


Med stålpipe står du fritt til å velge hva slags peisovn du vil ha, og er behovet for ildsted størst på kjøkkenet, på soverommet eller i gangen, er det en enkel sak å fikse. Pipe og peis kan nemlig installeres nær sagt hvor som helst i boligen.

– Du vil naturlig nok ikke dra pipa gjennom badet i etasjen over, men ellers er det ingen hindringer. Fordelen med stålpipe er at den blir raskt varm og du vil raskere få gode trekkforhold spesielt når pipa er kald ved oppstart. Hos oss finner du et stort utvalg av peisovner, piper og ikke minst dyktige fagfolk som kan hjelpe deg finne en god plassering, sier han.

Tar du turen til din nærmeste varmespesialist fordi du har sett deg lei på kalde kvelder med pledd i sofaen, står ansatte klare til å finne det perfekte ildstedet for deg. Har du behov for å installere pipe kan de ved hjelp av hustegninger eller befaring beregne den beste løsningen og gi deg eksakt pris. Da er den komplett måltilpasset ved levering.

Grå peisovn i musikkrom med sideglass

Fagfolk med sterke følelser for faget

Ønsker du deg peis og pipe må du tenke på at du må plassere peisovnen på ubrennbart gulv, du må plassere den i god avstand til brennbart materiale, du må velge den riktige peisovnen til ditt behov og pipa må være riktig dimensjonert. For å få en optimal funksjon av stålpipa er det også viktig å tenke på tilluft der du tilfører peisovnen luft utenifra.

– I dag leverer vi stålpiper med innebygd tilluft. Det vil si at pipa henter luft utenifra fra en egen kanal i pipeløpet. Dermed får du et helt lukket ildsted som er uberørt av andre forhold i rommet. Heldigvis kan vi hjelpe deg med alt dette, sier Hansen.

 

 

Varmefag er etablert av fagfolk med sterke følelser for faget og for kvaliteten på produktene de selger. Har du ikke pipe der du har bruk for peisovn, er ikke redningen langt unna. Finn din nærmeste butikk i dag og nyt varmen om et par dager.

Finn nærmeste butikk Se alle våre peiser Se vårt utvalg av peisovn Les om piperehabilitering

Du vil kanskje også like:

Gasspeis innsats som romdeler mellom stue og spisestue

Fyr i peisen med fjernkontroll

Virker det fristende å kunne fyre i peisen med et klikk på fjernkontrollen, i stedet for å plundre med papir, opptenningsved og tennbriketter? Da er gasspeis kanskje noe for deg.
Mann som ser på flammene i en peisinnsats på nært hold

En peis til både kos og nytte

Da Pål Erland (47) og familien kjøpte nytt hus i Stavanger i sommer, orienterte de seg i markedet før de bestemte seg for hvilken peis de skulle velge.
En peisinnsats fra Contura som er i fokus på veggen

Inspirasjon til å pusse opp stuen

Vurderer du å pusse opp stuen hjemme? Her er noen trender du kan la deg inspirere av.