Frittstående gasspeis – enkelt og komfortabelt

Drømmer du om å kose deg foran peisen, men mangler pipe? Det er ingen grunn til å fortvile. Alt du trenger for å nyte flammene og heve stemningen er en frittstående gasspeis.
Gasspeis i stue ved siden av sofa og grønn kaktus

Hva er fordelene med frittstående gasspeis?

  1. Den er midt i blinken for deg som ikke har pipe, eller har dårlig trekk i pipa
  2. Du trenger ikke å hugge og bære ved, og fjerne bark og fliser fra gulvet. 
  3. Den er lettere å fyre opp – det er bare å bruke fjernkontrollen eller appen. 
  4. Det blir fortere varmt, og du unngår heteslag siden det er lettere å regulere varmen. 
  5. Det ligger ingen glør og ulmer når du skal ut på tur eller legger deg – det er bare å bruke fjernkontrollen eller appen, så er peisen av. 
  6. Du slipper aske som skitner til gulv og møbler, og å vaske sotede glass. 
  7. Den krever nesten ingen rengjøring. Du skal kun tørke over glasset en gang i mellom. 
  8. Den er ofte mer fleksibel med tanke på plassering.
     

"Tidløse, moderne og minimalistiske frittstående gasspeiser i høy kvalitet."

Gasspeis - det enkle og rene alternativet til peisovn

Det selges fremdeles flest vedovner, men gasspeis blir stadig mer populært. Det er fullt forståelig. For det første tenner du den enkelt med en fjernkontroll, for det andre kan du justere varmen opp og ned, og for det tredje slipper du både jobben og sølet som vedbæringen medfører. Med andre ord er en gasspeis rett og slett renere og enklere å ha med å gjøre enn en vedpeis. 

Visste du at du kan installere en gasspeis selv om du ikke allerede har en pipe i huset? Avgassrøret kan nemlig føres ut gjennom taket eller ytterveggen. Dersom boligen din har en eksisterende pipe, kan avgassrøret trekkes gjennom denne.

Mange forbinder også gasspeis med en plasskrevende installasjon hvor man murer inn en større peisinnsats. Men nå finnes det et supert alternativ for deg som ønsker en mindre plasskrevende peisløsning, nemlig frittstående gasspeis. Med en slik får du alle fordelene en gasspeis har, samtidig som den tar mindre plass og er mer plasseringsvennlig.

Fokus bilde på en svart Rais Nexo 140 gasspeis i en stue

Kontrasten med fargene på interiøret fremhever denne RAIS Nexo 140 på en ypperlig måte. 

Frittstående gasspeis som er plassert ved siden av kjøkkenet i stuen

RAIS Nexo 180 blir et blikkfang uansett hvor du setter den.

Frittstående gasspeis gir deg masse kos

Hos Varmefag får du nå de kanskje flotteste og mest elegante frittstående gasspeisene som finnes. Den velrenommerte danske peisprodusenten RAIS har tatt sine mest populære frittstående vedpeiser, og laget varianter som fyres med gass! Det betyr at selv om du ikke har pipe, kan du likevel få peiskos hjemme. Sjekk for eksempel nyhetene RAIS Nexo og RAIS Viva – dette er tidløse, moderne og minimalistiske frittstående gasspeiser i høy kvalitet.

RAIS frittstående gasspeiser passer like godt på hytta, i en leilighet i byen og et hus på landet, uansett om det er nytt eller gammelt, klassisk eller moderne. I tillegg har de god brukervennlighet, hvilket gir deg super komfort på fyringen – som du kan styre fra en fjernkontroll, eller en app på mobilen eller nettbrettet. Du kan til og med stille inn timeren, slik at den tenner seg på før du står opp. Muligheten til å justere varmen opp og ned er gull verdt, spesielt i nyere og godt isolerte boliger hvor det ofte kan bli litt for varmt med en vedfyrt peis. 

Noe som er vanlig i gasspeiser, frittstående eller ikke, er at de har steiner i bunn. Gasspeisene fra RAIS har keramiske kubber med glødetråder som skaper like vakre, levende og naturlige flammer som vedkubber i tre. Det betyr at du får den samme hyggen som med en tradisjonell vedpeis.

Tusenvis av muligheter

Med et stort antall valgmuligheter, finner du garantert en RAIS gasspeis som er perfekt for deg. Du kan velge mellom runde og firkantede, ulike høyder, ulike farger, dørtyper, sideglass og håndtak.

Er du fremdeles i tvil om hvilken RAIS-modell som passer hos deg? Da kan du gjøre noe kult: På RAIS Customized kan du velge modell, farge, høyde, glass og håndtak, og så designe helt til du får akkurat den frittstående gasspeisen du ønsker deg.

Rund og hvit gasspeis med pipe opp til taket plassert i stuen.

Sol, snø og RAIS Viva 160 – dette blir en perfekt dag. 

Grå gasspeis plassert i stue med vednisje bak peisen

RAIS Nexo 160 gir deg god varme på kalde dager. 

Frittstående gasspeis er trygt, rimelig og brenner lenge

Hvis du er uvant med bruk av gass kan vi forsikre deg om at det er helt trygt, og gasspeisene vi leverer blir installert av sertifiserte montører på forskriftsmessig vis. Alle gasspeiser hos Varmefag er for øvrig godkjent for biogass og naturgass.

Noen vegrer seg kanskje også for å kjøpe frittstående gasspeis fordi de tror de må bytte propanflaske ofte, eller at den ikke varmer like mye som en vedfyrt peis. Vi kan glede deg med at ingenting av dette stemmer. Har du flere spørsmål om gasspeis kan du lese mer om de ofte stilte spørsmålene om gasspeis.

Under middels fyring, som vanligvis er mer enn nok til å varme opp et rom på 60 kvadratmeter, brenner en frittstående gasspeis omtrent fem kilowatt (kW). Dette tilsvarer 0,5 kilo per time. På en flaske som veier 11 kilo, har du altså 22 timer med flammer i peisen. Med en koseflamme på 2,5 kilowatt, brenner peisen i 44 timer. Har du allerede en stålflaske kan denne byttes for noen få hundrelapper, og det blir enda billigere hvis du har gass fra tank. 

Dette betyr at alt i alt er en frittstående gasspeis et rimelig, enkelt og trygt alternativ. Dessuten skaper den masse varme og kos, helt uten røyk… 

Frister det med en RAIS Nexo, Rais Viva eller en annen frittstående gasspeis? I alle Varmefag-butikkene finner du et stort utvalg gasspeiser – og alle andre typer peiser og peisovner.

Se utvalget gasspeiser Finn nærmeste forhandler

Du vil kanskje også like:

Sertifisert montør fra Varmefag som ruller inn en peisovn i et hus

Regler og krav til montering av vedovn

Montering av vedovn selv eller få en sertifisert montør til å utføre jobben? Les om hvilke regler og krav som gjelder når du skal montere vedovn her.
Kvinne som koser seg foran gasspeis med en kopp kaffe

Rimelig oppvarming av hytta eller boligen med gasspeis

Oppvarming med gass koster fra omtrent 1,-/kWh. Varmefag gir deg svarene på det du lurer på om gass som varmekilde.
Gasspeis innsats som romdeler mellom stue og spisestue

Fyr i peisen med fjernkontroll

Virker det fristende å kunne fyre i peisen med et klikk på fjernkontrollen, i stedet for å plundre med papir, opptenningsved og tennbriketter? Da er gasspeis kanskje noe for deg.