De 5 beste tipsene til hagefesten

Planlegger du hagefest?  Det er lite som er så koselig som å samle gode venner, familie, bekjente og kanskje naboer til en hyggelig hagefest. Her får du de beste tipsene før du setter i gang.
Fem mennesker samles rundt spisebordet i en hagefest

De beste tipsene til din hagefest

Naturen har selv ordnet fargerike omgivelser (og forhåpentligvis sol), men med det lille ekstra blir hagefesten din helt uforglemmelig.

1. Lag en herlig atmosfære

Plukk blomster fra egen hage, fra veikanten eller dra innom det nærmeste hagesenteret. Blomster hører hjemme på en hagefest. Bruk gjerne naturlige hageredskaper som vannkanner, sinkpotter og trillebårer som blomsterkasser – eventuelt fyll trillebåren med isvann for å holde drikkevarer kaldt.

Pynt med lyslenker, kulørte lamper, lanterner og bruk ellers tepper, puter og pledd. Miks farger og gjør det ekstra koselig! Levende ild skaper alltid god stemning. Hva med en hyggelig bordpeis, en bålpanne eller en utepeis man kan samle seg rundt?

Vil du skape god stemning fra start, kan du by på en liten velkomstdrink til gjestene i starten. Sørg også for å ha høyttaleranlegg som skaper en sommerlig stemning

En trillebår med blomster plantet i

Bruk gjerne naturlige hageredskaper som vannkanner, sinkpotter og trillebårer som blomsterkasser.

En mann som griller kjøtt og grønnsaker på Napoleon grill

2. Vær forberedt på «norsk sommer»

Siden vi bor i Norge kan du ikke planlegge en hagefest uten å tenke gjennom hvordan du skal sørge for at gjestene er varme og fornøyde selv om temperaturen skulle svikte. Lite setter stemningen som en bålpanne, fakler eller en vedfyrt utepeis.

Et alternativ kan være en vedfyrt pizzaovn som både varmer og kan brukes under neste punkt, nemlig den maten som egner seg best på hagefest.

Du bør også vurdere et partytelt som beskytter festen mot regn.

3. Vær leken – gjør klar morsomme uteleker!

Kubb, boccia, krokett, ringspill eller badminton? Størrelsen på hagen avgjør kanskje litt hva som er mulig å få til, men det er ihvertfall hyggelig å legge til rette for litt lek. Det er en enkel måte å få gjestene til å mingle og bli kjent.

4. Den beste maten til hagefesten

Du må ikke leie en foodtruck for å gi gjestene dine en god matopplevelse. Det enkleste er kanskje å fyre opp grillen med kjøtt, kylling eller fisk – les gjerne våre guider om hvordan du lykkes med grillmat, hvordan man griller kylling eller Trond Moi sine oppskrifter på grillspyd.

Det kan lønne seg å gå for kvalitet når du skal investere i en grill. Kanadiske Napoleon har høykvalitets gassgriller som finnes i mange ulike størrelser og du kan velge blant en rekke funksjoner som gjør grillingen til en lek.

Vil du imponere gjestene, kan du vurdere en vedfyrt pizzaovn. Lite slår ekte italiensk pizza laget i en skikkelig pizzaovn! Tidkrevende er det heller ikke – med en temperatur på 300 grader og en glovarm steinplate blir pizzaen klar på 2-3 minutter.

PS: Har du først smakt en pizza laget i en vedfyrt pizzaovn, er det fort gjort å bli avhengig. Det er ekstremt godt!

En pizza-bakerovn fra Brunner med vedhyller under og et bord med stoler ved siden av
Terrassebord med bålpanne og fakler på kvelden

5. Benytt sjansen, forny hagen og terrassen

Selv om en hagefest ikke krever at du setter i gang med et stort prosjekt, kan det være et godt påskudd for å fornye uteplassen. Her finner du hageinspirasjon.

Å bygge terrasse er blant de enklere byggeprosjektene, og kan til og med gjøres av de som ikke har mye snekkererfaring. Eventuelt kan du vurdere å legge LED-belysning langs en gangvei eller et rekkverk, eller kanskje du vil imponere gjestene med en plantekasse med ferske grønnsaker, krydder og urter?

En annen kul idé til hagefesten er om du setter opp lekre fakler som enten lyser opp hagen eller som viser vei fra hageporten.

Du vil kanskje også like:

En utepeis på en terrasse med utsikt mot havet om kvelden

En utepeis forlenger deilige sommerkvelder

Hva er vel hyggeligere enn sene sommerkvelder i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.
Grillmat som grilles på en Chesneys grill

Slik lykkes du med grillmat i sommer

Grillmat får vi aldri nok av om sommeren. Her får du 7 tips til hvordan du får saftig kjøtt og andre nyttige tips til grillingen. Les mer her.
Uteområde med bålpanne og fakler ved siden av hagebord

Hageinspirasjon - Slik fornyer du hagen og terrassen

Få inspirasjon til din hage. I denne artikkelen har vi samlet 5 tips til hvordan du kan fornye hagen før sommeren. Les tipsene og se bilder av hager.