Contura i7 peisinnsats
Contura i7 peisinnsats
Contura i7 peisinnsats

Inspirasjon til å pusse opp stuen


Vurderer du å pusse opp stuen hjemme? Her er noen trender du kan la deg inspirere av.

Du skal lete lenge for å finne noen som pusser opp oftere enn oss nordmenn. Kanskje er det fordi vi har råd til det, eller kanskje fordi vi tilbringer mer tid innendørs enn for eksempel folk i sydligere strøk hvor klimaet er varmere. En annen grunn kan være at det er langt vanligere å eie sin egen bolig i Norge enn i de fleste andre land, hvor flertallet leier.

Men det kan også hende at vi elsker å pusse opp fordi vi liker å ha det pent rundt oss. Men hva er egentlig pent? Smaken er som kjent forskjellig. Noen velger å følge trendene, mens andre bare lar seg inspirere av dem.

Peisovner fra svenske Contura

Bruk farger når du skal pusse opp stuen


Mens det for få år siden var minimalisme og hvite flater – og senere grå – som var det hotteste innen interiør, skal det nå være farger. Gjerne mørke farger som brunt i ulike varianter og rustrødt eller terracotta. Sennepsgult og grønt er også farger som går igjen i interiørmagasinene. Det samme er nyanser av blått.

En trend som blir mer og mer populær er å male alt i samme farge når du går igang med oppussing av stue. Vegger, lister, dørkarmer, ja til og med tak. Stadig flere velger også å male innredninger, som for eksempel hyller og skap, i samme farge som veggen bak.

" I en nyoppusset trendy stue vil en moderne peisovn fremstå enda mer som en skulptur"

Lunt, eksklusivt og komfortabelt


Myten om at stuen vil virke mindre og mørkere hvis du maler det hvite taket i en mørkere farge, er det i følge flere interiørarkitekter på tide å avlive. Et mørkt tak vil gi rommet mer karakter, og samtidig fremheve både lys og gjenstander i rommet på en helt annen måte, enten det er møbler, bilder eller pyntegjenstander. Og det er kanskje noe i det, du ser jo skygger best mot hvit bakgrunn.

Tunge tekstiler, som fløyel og velur, er også trendy i 2017. Minimalismen gjelder ikke lenger. Nå skal det være lunt, eksklusivt og komfortabelt, med hygge og varme som stikkord. Vi finner sofaer og stoler med velurtrekk, fargerike velurputer og velurgardiner. Det skader heller ikke at velur, som er et vevd ullstoff med en ru fløyelslignende overflate, er et av de mest slitesterke tekstilene som finnes.

Stort utvalg peisovner


– I en nyoppusset trendy stue vil en moderne peisovn fremstå enda mer som en skulptur, i tillegg til å selvfølgelig varme opp rommet og skape en lun og deilig stemning når den er i bruk. Utvalget er stort, og du kan få vedovner i flere farger, sier er engasjert Sindre Baardson, daglig leder i Varmefag.

Ta en tur innom din nærmeste varmespesialist og la deg inspirere av våre dyktige fagfolk. De vet hva de snakker om, og kan hjelpe deg å finne frem til den peisen som passer best inn hjemme hos deg.

Les også våre tips til å pusse opp kjøkken her.

Du vil kanskje også lese:


Rais er kjent for design og kvalitet tvers igjennom

Den danske peisleverandøren Rais har i flere tiår utmerket seg med peisovner av høy kvalitet med et banebrytende design. Flere av peisovnene har blitt stående som rene designikoner innen peisbransjen og er ofte arkitektenes førstevalg.

Brunner - peisen over alle peiser

Har du først bestemt deg for å investere i en eksklusiv peisinnsats, vil du neppe angre om du tar steget helt opp til en Brunner. Kremen av peiser er arkitektenes førstevalg, noe som ofte kommer til syne i ulike interiørmagasiner.

Finn nærmeste butikk Se alle våre peiser og ovner

Skrevet av: Håkon Rakeng, 15. mai 2017.