Peiskos som forlenger sommerkveldene på hytta

Sommerhytter har ofte ikke de samme behovene som andre hytter når det kommer til oppvarming. Men sommerværet i Norge er det ingen som kan garantere for, og på lyse sommerkvelder er det få ting som slår knitring fra levende flammer. Enten man har en utepeis, eller et ildsted innenfor hyttas fire vegger så er man sikret lun hygge hele sommeren. 


Peisene som passer i tradisjonelle sommerhytter 

Peiser og ovner på sommerhytter kan gjerne være noe mindre enn hva man kanskje ville valgt til hytta på fjellet. Til en tradisjonell hytte ved sjøen kan en moderne versjon av en klassisk peisovn passe godt inn. Contura 856T style peisovn gir maksimal ildsynlighet, med store sideglass. og et naturlig varmelagrende klebersteinspanel. For et tradisjonelt utrykk kan du velge en klassisk dør i støpejern. Denne peisovnen er en del av 800-serien til Contura, og her finnes mange modeller i ulike høyder, farger og stilarter som passer inn i de fleste mindre hytter. 

Wiking mini 4 er en nett peisovn som ikke tar for mye plass. Peisovnen kommer med stort glass, slik at man får et fint innsyn til flammene. Med denne modellen kan man velge om vil ha et vedrom under peisen, noe som kan være en god løsning for mindre hytter som ikke har mye plass til oppbevaring av vedkubbene. 

Ikke alle sommerhytter har pipe. Men det er ikke dermed sagt at du ikke kan få peiskos på hytta. Da kan nemlig en gasspeis være et godt alternatilv. En liten gasspeis kan ha stor effekt, og være like så koselig som en tradisjonell vedovn. Dessuten slipper du å tenke på å skaffe ved, og du både tenner og slukker ilden med en fjernkontroll.  En plasseringsvennlig gasspeis som Rais Q-tee 2 er funksjonell og minimalistisk. Denne ovnen har et stort brennkammer, og er svært effektiv, og med et stort vindu har du godt innsyn til flammene. Denne kan også fås med sokkel og vednisjer. 

Ikke alle sommerhytter har pipe.

Men det er ikke dermed sagt at du ikke kan få peiskos på hytta.

Nyt sommerkveldene ute med utepeis eller bålpanne 

Ingenting er så hyggelig som å samles rundt levende flammer en sen sommerkveld på hytta. Etter en lang dag ute med bading og båttur kan familien varme seg foran en utepeis, som gir mulighet for å lage mat, koke kaffe eller bare kose seg med et flott innsyn til flammene. Modellen Lyngør utepeis får man alt man kan ønske seg fra et utendørs ildsted. Dette er en utepeis, som også fungerer som grill. 

Bålpanner blir bare mer og mer populært, og med god grunn. Bålpanner har ofte mange av de samme egenskapene som utepeiser har, men tar gjerne mindre plass. Hemsedal bålpanne er rentbrennende og moderne. Den brenner som en moderne peisovn, og du slipper irriterende røyk som svir i øynene. Da er det ekstra koselig å grille pølser, når man slipper å flytte seg bort fra røyken. Denne bålpannen veier kun 7 kilo, og er derfor lett å ta med seg, slik at du kan nyte den både hjemme og på hytta. 

Peisene som setter preg på moderne sommerhytter

Inspirasjonsbilde av Rais Caro

Rais Caro

I en moderne hytte ved sjøen vil en stilren peisovn passe inn. Et eksempel er modellen Rais Caro, som har en flott avrundet forside, og en stor glassdør som gir et nydelig innsyn til flammene. Du kan selv velge farge, høyde, om du ønsker med eller uten sideglass, og på den måten tilpasse peisen til din hytte, med ditt eget særpreg. 

Inspirasjonsbilde av Termatech peisovn

TermaTech TT30G

TermaTech TT30G er et annet eksempel på en moderne peisovn til en hyggelig pris Dette er en peisovn som brenner nydelig, som er enkel å betjene og regulere varmen. Peisen har glass på tre sider, som forsterker den koselige følelsen av å ha levende flammer i rommet. 

Inspirasjonsbilde Contura peis

Contura i8Cosi

Contura i8Cosi er en peisinnsats med omramming, med elegante og moderne linjer i kombinasjon med en klassisk støpejernsdør . Med glass på to sider er det lett å kose seg foran dette ildstedet, og det blir naturlig hyttens midtpunkt. Dette er en stilren peis som setter sitt eget preg på en moderne hytte. 

Inspirasjonsbilde av Rais Nexo 120 peisovn

RAIS Nexo 120

Supermoderne RAIS Nexo 120 er en elegant gasspeis med mange valgmuligheter. . Med sine skarpe linjer og elegante utforming er denne ovnen som skapt for en stilren sommerhytte. Du kan selv bestemme farge på ovnen, i tillegg til å velge blant ulike håndtak, høyder og dørtyper. Denne peisen kan også fås med sideglass, som gir et godt innsyn til flammene fra alle kanter av rommet. 

Lag og nyt maten ute i sommer med en pizzaovn 

Når sommeren er her gjelder det å nyte så mye som mulig av været. Da er det fint at man kan lage mat utendørs også. Med en pizzaovn kan du nyte en liten bit av Italia på hytta, og få nydelig hjemmelaget pizza på to minutter. Det finnes mange ulike pizzaovner som kan fyres med både ved og gass. En vedfyrt pizzaovn gir en autentisk opplevelse, med røyklukt og smak som preger pizzaen. En gassfyrt pizzaovn har den fordelen at den varmes opp mye raskere, og kan gi en jevnere steking. Ooni har mange ulike typer pizzaovner, i ulike størrelser slik at du kan finne din favoritt.

Vi i Varmefag hjelper deg gjerne med å få mest ut av sommerkveldene på hytta, og har mange tips på hvordan du skaper peiskos både ute og inne. Ta kontakt med din nærmeste Varmefag-forhandler for flere gode råd.