Peisdrømmen gikk i oppfyllelse

Med lyden av knitrende fyr i peisen på hytta friskt i minne, hadde Haakon og Helene alltid hatt en drøm om å høre flammene sprake midt i sin egen stue. Når de for noen år siden kjøpte et oppussingsobjekt, skulle de ha ny peis. Det valget har de ikke angret et sekund på.
Oppussingsprosjekt der peisinnsats stor midt i rommet

Valg av peis med både åpen og lukket løsning

Haakon og Helene mente det var viktig for dem å både se og høre ildstedet.

- Vi har åpen peis på hytta, men slike løsninger selger de jo ikke lenger, så hva skulle vi gjøre da? Peisen vi til slutt valgte hadde alt vi ønsket oss. Den kan være åpen uten at det er farlig, den har en mekanisme slik at vi kan lukke dørene når vi ønsker, og vi kan se flammene fra hele stua. Det var viktig for oss.

"Det er en vanvittig glede å se flammene og høre det sprake."

Peisinnsats som kan være åpen og lukket avhengig av hva du ønsker og står i stuen

- En vanvittig glede


Peisen som oppfylte parets ønsker var en Brunner Panorama med rette glass på tre sider. Først og fremst har peisen bidratt til å bli en viktig stemningssetter. I tillegg sørger den for god varme for familien.

– Det er en vanvittig glede å se flammene og høre det sprake. Vi har en balkong utenfor stuen, og da tenner jeg gjerne i peisen på sene sommerkvelder. Det setter virkelig prikken over i’en når vi skal kose oss. Hver gang jeg bruker den kjenner jeg at jeg er utrolig glad i den og tenker at – ja, vi fikk til en god løsning. Vi er rett og slett veldig fornøyde.

Og hvordan peisen fungerer i det daglige er ikke det eneste Haakon er fornøyd med. Så snart de hadde bestemt seg for å installere ny peis, startet jakten på en forhandler som både hadde produktene og fagkunnskapen de ønsket for å få det beste resultatet. Løsningen fant de hos Varmefag.

– Det var rett og slett de som, etter min mening, leverte peiser av best kvalitet. Jeg pusset opp hele huset innvendig selv, men når det kom til peisovn ønsket jeg å få inn fagfolk. Det var en del som måtte gjøres, huset var gammelt og flammer leker jeg ikke med. Når sant skal sies var det også ganske deilig å se på at andre gjorde jobben, sier han med et smil.

Klare idéer og god diskusjon


Haakon hadde en klar idé om hvordan han ønsket at peisen skulle bli, og etter litt frem og tilbake lå planene klare. Resultatet ble en stilren og stram peis der pipen går inn i selve peisomrammingen. De vurderte både om de skulle male den eller legge fliser, men valgte tilslutt å la den være ubehandlet. En røff og moderne kontrast som komplimenterer Helenes ellers romantiske stil.

– Vi startet prosessen med en rekke idéer og så er det jo slik at en del ting blir til mens det skapes. Slik var det med denne peisen. Her fikk vi knallgod hjelp fra Varmefag, og jeg opplevde det som en god diskusjon rundt hvordan vi skulle løse oppgaven rent praktisk slik at vi skulle få det vi ønsket. De hadde også merkevarene jeg liker og ikke minst den faglige kompetansen vi ønsket. Varmefaget er faktisk en egen nisje, og vi setter stor pris på det gode håndverket hver gang vi fyrer i peisen, avslutter han.

Finn nærmeste butikk Se alle peisene fra Brunner

Du vil kanskje også like:

Kvinne og hund som koser seg ved en peisinnsats med utsikt mot naturen

Selvdesignet peis - ikke en uoppnåelig drøm

Kanskje du drømmer om lune vinterkvelder til lyden av knitrende ved, eller kanskje du er lei av at huset aldri blir skikkelig varmt. Uansett om drømmen er ekstra kos eller ren funksjon er peis i vinden som aldri før. Og peisen – den designer du helt selv.
Åpen peis i en blå vegg i stuen

En åpen peis gir den ultimate peisopplevelsen

I dag har åpne peiser moderne teknologi som sørger for trygg fyring. Få inspirasjon til ulike typer åpne peiser og tips til fyring i en åpen peis.
Peisinnsats brukt midt i rommet som romdeler på en hytte med utsikt mot fjellet

Få peisen tilpasset dine egne behov og ønsker

Midtpunkt eller veggpryd? En peisinnsats kan mures opp på forskjellige måter og tilpasses alle stuer. Du har også utallige varianter og størrelser du kan velge mellom – det er kun fantasien som setter grenser.