Selvdesignet peis - ikke en uoppnåelig drøm

Kanskje du drømmer om lune vinterkvelder til lyden av knitrende ved, eller kanskje du er lei av at huset aldri blir skikkelig varmt. Uansett om drømmen er ekstra kos eller ren funksjon er peis i vinden som aldri før. Og peisen – den designer du helt selv.
Kvinne og hund som koser seg ved en peisinnsats med utsikt mot naturen

Å skreddersy din egen peis 

– Det er ikke så dyrt som du skulle tro, og det er i hvert fall ikke like komplisert å skreddersy din egen peis lenger. Terskelen for å få det man virkelig ønsker seg er betydelig lavere nå enn bare for to, tre år siden og det kjennes gøy for oss fagfolk å få lov å bruke hodet litt igjen.

– Mange kommer bare for å få ideer, men har innerst inne tenkt – og trodd – at de måtte kjøpe en ferdigpeis. Dét er det jo liten grunn til å tro da det i dag finnes langt bedre tilgang til gode byggematerialer, og det merker vi gjør utslag. Og så er det selvsagt gøy for oss å kunne heve finishgraden, sier Rune Ek Larsen i Varmefag.

"Mange kommer bare for å få ideer, men har innerst inne tenkt - og trodd - at de måtte kjøpe en ferdigpeis."

En Rais 600 peisinnsats i en betong mur

Du må ikke kunne tegne for å designe

Har du en peisdrøm og ønsker å bestemme helt selv hvordan sluttresultatet skal bli er det ingen grunn til bekymre seg over egne tegneferdigheter. Ek Larsen og hans kolleger prøver heller å lirke ut av deg hva du ønsker.

– Kan du gi oss noen streker eller meninger, påplusset runde tall om hus og romstørrelse og kanskje toppe det hele med å vise et bilde fra stedet på for eksempel mobiltelefonen din, har vi et supert råmateriale. Vi kan lage den løsningen som passer best i forhold til den summen av inntrykk og behov du gir. I dag er det uendelig mange muligheter, og det er lenge siden egen design var synonymt med dyrt.

 

 

Hos Varmefag får du peisen du hadde i tankene når vinden hylte utenfor vinduene en kald vinterkveld i fjor. De sitter på gode samordnede avtaler med profesjonelle produsenter i Europa som lager produkter spesielt for dem. De er, som Ek Larsen sier, ikke en tullekjede. De er fagfolk i samarbeid.

En selvdesignet peisinnsats i en grå mur og en vednisje under

Bruke fagfolk eller mure selv?

Lurer du på om du kanskje kan mure inn peisinnsats selv eller om du bør bruke noen ekstra kroner på å få fagfolk til å gjøre jobben, er kanskje ikke overraskende Ek Larsen klar i sin tale. Du tuller nemlig ikke med flammer.

– Å bruke fagfolk til å bygge levende flammer innomhus, eller for å uttrykke det klarere – å montere kontrollerte branner innomhus – er sannsynligvis det rimeligste og smarteste du kan gjøre. Det er utallige eksempler på at peiser kan se helt ok ut utenpå, men er direkte brannfeller, sier han.

Velg fagfolk som har alt på stell. Kan du ikke henge kvitteringene stolt på ytterveggen av hensyn til skattemyndighetene har du nemlig heller ingen garanti for at arbeidet er i orden.

Vil du gi stuen et løft, bruke penger på ved istedenfor å betale høye strømregninger eller rett og slett nyte god gammeldags bålvarme, er mulighetene mange. Design din egen peis med god hjelp fra fagfolkene hos Varmefag, og hylende vind og snøstorm piskende mot vinduet blir med ett litt mer koselig.

 

Gode kjøperåd

  • Ikke vær redd for å fortelle hva du har av økonomisk tak. Vi har et bredt tilbud og er like opptatt av alle prisklasser. Det er i vår interesse at du blir fornøyd ut i fra de forutsetninger du oppgir. Derfor skal du ikke tro at vi pusher deg lenger enn du har glede av. Vi vet at du er vår beste reklame.
  • Fortell hva du ønsker deg. Ikke hva andre ønsker deg.
  • For at alt skal bli optimalt trenger du tørr ved, frisk luft inn og en glad pipe. Spør om råd så hjelper vi deg.
Finn nærmeste butikk Se alle våre peisinnsatser

Du vil kanskje også like:

Klebersteinsovn midt i stuen som ser på en utsikt av snø og vinter

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.
Oppussingsprosjekt der peisinnsats stor midt i rommet

Peisdrømmen gikk i oppfyllelse

Med lyden av knitrende fyr i peisen på hytta friskt i minne, hadde Haakon og Helene alltid hatt en drøm om å høre flammene sprake midt i sin egen stue. Når de for noen år siden kjøpte et oppussingsobjekt, skulle de ha ny peis. Det valget har de ikke angret et sekund på.
Peisinnsats i en vegg som er malt grå/brun

Peisen din trenger ikke å være hvit

Forandring fryder. En dus farge gjør at peisen glir lett inn i omgivelsene, og en mer oppsiktsvekkende farge skaper et skikkelig blikkfang i stuen. – Livet er for kort til å bare ha én kjedelig farge på peisen!