Slik skaper du hygge og bålkos i vinter!

Når det er vinter ute, er det stas å samles rundt bålet. Den pågående pandemien har ført til en annerledes vintersesong der andelen aktiviteter og sosiale sammenkomster har vært lav. Hva med å skape kosen rundt bålet utendørs? Med disse tipsene kan du skape hyggelige stunder for store og små. Har du en utepeis eller bålpanne kan du og dine oppleve en magisk vintertid rundt bålet i din egen hage.
Mor og datter koser seg med kakao og varmer seg ved en utepeis
Mor og datter koser seg med kakao og varmer seg ved en utepeis
Mor og datter koser seg med kakao og varmer seg ved en utepeis
Kvinne og barn sitter rundt en utepeis om vinteren

Kos rundt bålet

Vi nordmenn elsker å gå på tur. Den friske vinterluften og fysisk aktivitet er godt for kroppen og sjela. Avslutt dagens tur i egen hage med kos rundt bålet. Bålfyring i bålpanner og utepeiser er sikkert og kan benyttes i egen hage selv om det er bålforbud i skog og mark. Dette gjelder så lenge du er forsiktig, ansvarsfull og oppmerksom.

Våre utepeiser og bålpanner leveres i mange varianter og sørger for å skape en koselig atmosfære utendørs.  Fyr opp utepeisen eller bålpanna, hent ut ullpleddene, og nyt lyden av knitrende vedkubber. Dette gir en fin mulighet til å ha gode samtaler rundt bålet med dine nære og kjære. Varmefags egne bålpanne, Hemsedal, passer utmerket til bålkos. Hemsedal er en stilren bålpanne og har et lekkert design. Den er i tillegg rentbrennende, noe som gjør at du slipper å få sur røyk i øynene.
Her kan du lese mer om bålpannen som gir deg kos uten røyk i øynene.

 

Bålpanne i vinterlandskap

Bålmat for hele familien

Det er en hyggelig opplevelse å nyte et måltid tilberedt på bålet. Bli favoritten blant barn og voksne ved å steke pannekaker på åpen ild. Ha pannekakerøren i en flaske og stek røren på en grov stekepanne med et langt skaft. Gjerne vent med å steke pannekakene til de verste flammene har gitt seg.

Det kan istedenfor lønne seg å henge opp kaffekjelen når flammene er på sitt sterkeste. Det er lite som smaker bedre enn kaffe som er kokt på bålet. Flere tips til bålmat finner du her

 

Pizzaovn i nordlys

Opplev italiensk spesialitet på egen terrasse med en pizzaovn

Reiserestriksjonene har ført til at mange av oss lengter etter reiser og opplevelser. Heldigvis kan vi skape fine opplevelser hjemme også. Vi setter nå enda større pris på kosen og menneskene rundt oss.  Hva med et koselig pizza-måltid på terrassen en fin vinterdag? Forbered gjerne pizzadeigen og ønskede toppinger i forkant. Steketiden med en vedfyrt ovn er kun 1-2 minutter og gir deg en autentisk og genuin smak, og pizzabunnen blir sprø og fin.

Nå kan du og familien nyte rykende fersk pizza som minner om pizzaen i Napoli. Pizzaovner fra Ooni er av solid kvalitet, er enkle i bruk og kommer i forskjellige modeller. De minste modellene kan fraktes med deg til hytten eller på tur, og kan brukes til å steke mye annet en kun pizza.

Vinterhage med bålpanne
Kvinne og barn sitter på trappen med bålpanne utenfor huset

Fredagstaco tilberedt på utepeisen

Har du gårsdagens tacorester? Bruk opp restene og gi fredagstacoen en ny vri.
Bytt ut tacolefser med baguetter, tilsett tacokjøtt og topp baguettene med ost og tortillachips.
Deretter kan du pakke baguettene i folie og sette dem på grillristen på utepeisen.
Kombiner gjerne med rømme og tacosaus for ekstra smak og nyt måltidet utendørs rundt peisen.

Varmefags utepeis Lyngør, er både et lekkert utemøbel og super å lage et hyggelig måltid på.
Utepeisen gir et stort innsyn til flammene og vil fort bli samlingspunktet for familien.

 

Ønsker du flere tips om kos rundt bålet eller vil du vite mer om våre utepeis, bålpanner og pizzaovn? Gjerne se gjennom utvalget vårt på nettsiden eller ta turen innom din nærmeste varmefag-forhandler. Vi hjelper deg med gode råd!

Finn din nærmeste forhandler

Du vil kanskje også like:

En utepeis på en terrasse med utsikt mot havet om kvelden

En utepeis forlenger deilige sommerkvelder

Hva er vel hyggeligere enn sene sommerkvelder i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.
En mann og kvinne som koser seg foran en bålpanne i vinteren

Bålpannen som gir deg kos uten røyk i øyne og på klær

Med en bålpanne skaper du et midtpunkt med magisk stemning – året rundt. Nå kan du også kose deg med bålkos uten å få røyk i øyene eller klærne.
En pizzaovn som som på et utebord med en pizza ved siden av

Pizzaovn – enkelt, sosialt og verdens beste pizza

Har du først smakt pizza fra din egen vedfyrte pizzaovn, kommer du neppe til å spise ferdig, frossen eller take away igjen. Les om noen gode grunner til å velge vedfyrt pizzaovn og hvordan man lager en pizzabunn.