Fyr med ved når du får ny strømmåler


Noen har allerede fått den, og innen utgangen av 2018 skal samtlige norske husstander være utstyrt med en ny automatisk strømmåler. Resultatet blir varierende strømpriser fra time til time.

Den største forskjellen du vil merke, er at du slipper å lese av måleren og innrapportere strømforbruket ditt selv. Når den nye strømmåleren blir installert i sikringsskapet hjemme hos deg, vil den innrapportere strømforbruket ditt hver time hele døgnet.

Mens du i dag betaler en slags gjennomsnittspris for strømmen du bruker i løpet av en måned, vil du med den nye måleren betale for nøyaktig den strømmen du bruker, basert på tidspunktet du bruker den.

Strømprisene varierer fra time til time, og den nye strømmåleren vil gi deg en bedre oversikt over når strømmen er dyr og når den er billigere i løpet av dagen. Dermed får du muligheten til å justere strømforbruket ditt, slik at du bruker strøm på de tidspunktene det er billigst. 

Strømmen er dyrest når mange bruker strøm samtidig, som for eksempel om morgenen når mange dusjer, og på ettermiddagen når folk kommer hjem fra jobb og lager middag, vasker klær og kanskje til og med lader elbilen.

Se våre peisovner

"...du får muligheten til å justere strømforbruket ditt, slik at du bruker strøm på de tidspunktene det er billigst."

Miljøbilde av Contura 690AG Style peisovn

Spar penger med vedfyring


Nå som høstmørket og kaldere dager venter like rundt hjørnet, kan du med den nye måleren spare mange penger på å fyre med ved i stedet for strøm i de periodene på døgnet hvor strømmen er på sitt dyreste. Fyring med ved kan koste helt ned mot 45 øre pr kilowatt. 

Er du ekstra kostnadsbevisst kan en varmelagrende peisovn eller en klebersteinsovn redusere strømutgiftene dine enda mer, ettersom ovnen vil holde på varmen i mange timer etter at du har fyrt i den. I noen tilfeller hele dagen.

"...du kan spare mange penger på å fyre med ved i stedet for strøm i de periodene på døgnet hvor strømmen er på sitt dyreste."

Miljøbilde av Rais Viva L 160 peisovn

Når monteres ny strømmåler hos deg?


Du vil bli varslet i god tid på forhånd om når det skal monteres en ny strømmåler hjemme hos deg. Selve installasjonen tar under en halvtime. Bor du i blokk med sikringsskapet i oppgangen, vil du ikke bli varslet. Da vil du plutselig en dag bare se en “plastklump” festet utenpå sikringsskapet. Denne fungerer som en antenne for strømmåleren.

På nettsiden nymåler.no kan du se hvor langt utrullingen av de nye strømmålerne har kommet. Der finner du også mer informasjon om alt du trenger å vite i forbindelse med de nye AMS-målerne.

Det er Stortinget som har vedtatt at samtlige norske husstander skal være utstyrt med nye digitale strømmålere innen 1. januar 2019. Kostnaden på å skifte ut de gamle med de nye er beregnet til 10 milliarder kroner. Du må ikke betale noe for den nye strømmåleren, men du må regne med en litt høyere nettleie.

Stikk innom din nærmeste varmespesialist - la deg inspirere - og sjekk ut det brede utvalget av varmelagrende ovner som kan redusere strømregningen din.

Du vil kanskje også lese:


Ved er ikke bare ved – det er mer ved ved enn du tror

Ved er etter strøm den mest brukte energikilden rundt om i norske hjem. Fyrer du med tørr ved av høy kvalitet, kan fyringskostnadene reduseres betraktelig per kilowattime.

Varmepumpe eller peisovn? Ja takk, begge deler.

Med en varmepumpe i kombinasjon med en moderne peisovn kan du redusere oppvarmingskostnadene dine betraktelig. Det er noe å tenke på nå som det raskt går mot kaldere tider.

Finn nærmeste butikk Se våre klebersteinsovner Se våre peisovner

Skrevet av: Håkon Rakeng, 18. september 2017