Ofte stilte spørsmål om gasspeis

De siste 2-3 årene har interessen for gass økt betraktelig. Varmefag har landets største og bredeste utvalg og mange sertifiserte montører. Her har vi samlet de mest vanlige spørsmålene våre kunder har når de vurderer en gasspeis.
Tunnel gasspeis som brukes som romdeler mellom stue og kontor

11 spørsmål og svar om gasspeis

De siste 2-3 årene har interessen for gass økt betraktelig. Varmefag har landets største og bredeste utvalg og mange sertifiserte montører. Her har vi samlet de mest vanlige spørsmålene våre kunder har når de vurderer en gasspeis.

Hva slags gasspeiser finnes det? 

Peisene finnes både som frittstående ovner og som innsatser. De frittstående ser ut som peisovner og tar liten plass. Gassinnsatser mures inn som en integrert del av interiøret.

Må en gasspeis tilknyttes pipen i huset?  

Nei, et slikt ildsted kan du plassere nær sagt hvor du vil. En stålpipe kan gå rett ut av veggen eller ligge vannrett i bjelkelaget.

Hvor oppbevares gassen? 

Det mest vanlige er å benytte gassflasker. Disse står i flaskeskap på utsiden av huset. Fargen på flaskeskapene kan tilpasses fargen på huset. Noen velger også å installere en større gasstank.

Vil fyring i gasspeis påvirke balansert ventilasjon? 

Forbrenningen skjer i et lukket system med et dobbeltrør som pipe. Ett rør tar inn luft utenfra, og et annet rør sender røykgassene ut. På denne måten påvirkes ikke inneklimaet. Et slikt ildsted er derfor perfekt for nye boliger med balansert ventilasjonsanlegg.

Gir en gasspeis varme? 

Ja, det gjør den. Med flere brennere blir peisen mer brukervennlig og justerbar. Den kan derfor benyttes til oppvarming eller bare for peiskos. Du kan raskt og enkelt regulere varmen med fjernkontrollen eller en app slik at det ikke blir for varmt selv med en stor peis i rommet.

Kan alle boliger ha gasspeis? 

Man kan både benytte eksisterende pipe, men også føre pipen rett ut av veggen. Det gir mulighet for peiskos i boliger som mangler vanlig pipe, eller som ikke kan installere dette. Dette er tilfelle for mange leiligheter.

Kan jeg oppleve røyk inn i rommet?

 Nei, en gasspeis brenner alltid riktig og du får aldri trekkproblemer eller røykinnslag i rommet.

Er det trygt å fyre med en gasspeis?

 Med doble sikkerhetssystemer er det svært lite sannsynlig å få gasslekkasje i peisen. En ventil stenger automatisk gassen dersom det ikke er fyr i peisen. En annen ventil sørger for at det ikke kommer gass inn fra gassbeholderen hvis det skulle oppstå en lekkasje i peisen eller på slangen. I tillegg kan man montere en gassalarm. Å fyre med en gasspeis fra Varmefag er derfor like trygt som å fyre med ved.

Blir det lukt av å fyre med gass? 

Nei, peisene har et fullstendig lukket forbrenningssystem som ikke påvirker inneklimaet eller lukter.

Hvor stort er gassforbruket med en gasspeis?

 Det er vanskelig å si noe generelt om forbruket av gass da det avhenger av modell og innstilling av flammehøyde osv. En tommelfingerregel er at en peis med en 11 kg gassflaske vil kunne brenne i 25,5 time ved et forbruk på 6 kWh. Hvis du ikke bruker peisen som primær varmekilde vil man ha et forbruk på ca 3 kWh. Brenner peisen i ca 2 timer om dagen, vil en 11 kg flaske holde i omtrent en måned.

Forurenser en gasspeis? 

Ved forbrenning av gass avgis det kun vann og CO2. Alle gasspeiser fra Varmefag er godkjent for biogass. CO2 økes i luften ved bruk av fossile gasstyper, mens biogass betraktes som CO2-nøytralt. Jo mer biogass, jo bedre for miljøet.

Hvit gasspeis med grønn mur bak, plassert i stue

En frittstående gasspeis er det rimeligste og mest plassbesparende alternativet når du ønsker gasspeis.

Du vil kanskje også like:

Gasspeis i stue ved siden av sofa og grønn kaktus

Frittstående gasspeis – enkelt og komfortabelt

Drømmer du om å kose deg foran peisen, men mangler pipe? Det er ingen grunn til å fortvile. Alt du trenger for å nyte flammene og heve stemningen er en frittstående gasspeis.
Hjørne gasspeis brukt som romdeler mellom spisestue og stue

Stadig flere velger gasspeis som oppvarmingskilde

Det er en økende etterspørsel etter gass som oppvarmingskilde. I Varmefag har vi sertifiserte gasspeismontører som sørger for at montasjen blir gjennomført korrekt og trygt. Les vårt intervju med Carl fra Varmefag Kristiansand.
Kvinne som koser seg foran gasspeis med en kopp kaffe

Rimelig oppvarming av hytta eller boligen med gasspeis

Oppvarming med gass koster fra omtrent 1,-/kWh. Varmefag gir deg svarene på det du lurer på om gass som varmekilde.