Petter Smart-løsningen du har ventet på


Har du noen gang opplevd, på de kaldeste dagene, at peisstua er varm som en badstue mens soverommet minner mer om Antarktis? Eller enda verre – underetasjen er deilig og sval på varme sommerdager, samtidig som det koker i overetasjen? Du kan herved anse problemet som løst.

Løsningen er en vifte ved navn Airmove 2.0 og er ifølge Rolf Christian Hansen i Varmefag det bransjen har savnet i alle år. Mang en Petter Smart har prøvd å løse utfordringen med å fordele varme og kulde jevnt i boligen tidligere. Alle har mer eller mindre feilet. Før nå.

– Airmove er i stand til å sirkulere luften på riktig måte slik at du får en jevn fordeling av temperaturen i hele huset. Dette har blitt bevist gjennom omfattende testing av luftstrøm i testhus, sier Hansen.

Nå tenker du kanskje at vidunderløsningen er en svær sak som durer og går og opptar halve boligen. Slapp av. Airmove 2.0 er en liten vifte som monteres i gulvet mellom etasjene. Har du for eksempel varmepumpe som gjør det godt og kjølig i underetasjen om sommeren, flytter viften den kalde luften oppover, og den varme luften ned. Det samme prinsippet gjelder om vinteren når du fyrer i peisen.

"– Airmove er i stand til å sirkulere luften på riktig måte slik at du får en jevn fordeling av temperaturen i hele huset"

Bruk mindre strøm og spar penger


For mange vil viften bidra til gjøre strømregningene hyggeligere. Tiden da du måtte skru opp den elektriske varmen på barnerom, i gangen og i loftstuen er forbi.

– Ved å fyre i peisen vil du kunne kutte ut ekstra panelovner andre steder i huset. Vi har kunder som forteller om en markant strømbesparelse, og grunnen er at Airmove nyttegjør vedfyringen i hele huset. Da slipper du andre strømsluk. I tillegg vil jeg understreke at den vil gi en mye mer behagelig fordeling av varme i huset og derfor bedre komfort.

Selv har Hansen allerede planer om å installere viften i huset sitt slik at han får enda bedre utnyttelse av de to peisene og varmepumpen som i dag gjør livet varmt og godt. Han engasjeres lett av nye og smarte løsninger, og fordi Airmove 2.0 i tillegg er så godt som lydløs, var valget enkelt.

 

Få eksperthjelp hele veien


Tar du turen til din nærmeste Varmefag-butikk får du eksperthjelp hele veien. Alle montørene må gjennomgå kursing før de får selge og installere produktet, og sammen finner dere den beste plasseringen slik at luftgjennomstrømningen blir optimal.

– Riktig plassering i huset er helt avgjørende for at du skal få en god opplevelse. Viften må plasseres slik at luften sirkulerer lengst mulig vei gjennom huset, og dette hjelper vi til med. Kommer du til oss sørger vi får at du får det mer behagelig i hjemmet og at du får billigere strømregning, alt på en gang, avslutter han.

Du vil kanskje også lese:


På tide med piperehabilitering? Vurder samtidig pipehatt!

Som alt annet her i verden blir også skorsteiner utsatt for slitasje. Hvis du ikke gjør noe med det, kan det få store konsekvenser for brannsikkerheten. En pipehatt kan redusere slitasjen på skorsteinen.

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe peis

Nyttige tips fra våre fagfolk før du skal kjøpe peis eller ovn.

Finn nærmeste butikk Se alle våre peiser og ovner