Nå stiger strømprisene

Spar penger med peiskos

Strømprisen har de siste dagene steget til høyeste pris på flere år. For hver peiskubbe du legger i peisen, sparer du penger. Den deilige peiskosen får du på kjøpet.

Regnestykket som varmer
Fyrer du med ved koster det mellom 95-125 øre/kWh, i følge vedkalkulatorer på nettet. Det forutsetter at du fyrer i en rentbrennende ovn og ikke kjøper ved på bensinstasjoner o.l. Strømprisene i begynnelsen av januar har ligget på rundt 140 øre og mer inkl nettleie - i Sør-Norge. Da får du et regnestykke som varmer.

Vedfyring kan motvirke strømbrudd
Det er flere gode grunner til å fyre opp i peisen eller vedovnen når det er kaldt. Overbelastning av strømnettet er nemlig den vanligste årsaken til strømbrudd. Det skjer naturlig nok på de kaldeste dagene, da varmekabler og panelovner går for full effekt. Fyrer du med ved, er du derfor med på å avlaste strømnettet, som minsker sjansen for strømstans i nærmiljøet ditt.

Lurer du på hvordan du enkelt får fyr i peisen, kan du lese mer om det her.

Fyrer du med ved, er du med på å avlaste strømnettet, som minsker sjansen for strømstans i nærmiljøet ditt.

Vedfyring - det eneste som fungerer hvis strømmen går
Skulle du oppleve strømbrudd på de kaldeste dagene, er det viktig å sørge for alternativ oppvarming av boligen med vedfyring. Sørg derfor alltid å ha et lite lager av ved tilgjengelig til enhver tid. Les flere tips om hva du bør ha i beredskap dersom vann, mat, strøm og mobilnett forsvinner.


Du vil kanskje også lese:

Sjekkliste for beredskap i hjemmet

Har du tenkt på hva du gjør dersom vann, mat, strøm og mobilnett forsvinner? I noen timer går det sikkert bra, men hva om dette blir borte i mange dager og du ikke vet når det kommer tilbake? Det gjelder å være forberedt. Så er spørsmålet – er du forberedt?

Slik får du fart på en pipe som trekker dårlig

Strever du med å få skikkelig fyr i peisen, selv med opptenningsved og peisdøra på gløtt, har du trolig en pipe med dårlig trekk. Men heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet.