Spar penger med peiskos

Strømprisen har de siste dagene steget til høyeste pris på flere år. For hver peiskubbe du legger i peisen, sparer du penger. Den deilige peiskosen får du på kjøpet.

Sist oppdatert: November 2020
Mann og kvinne som henter ved og tar det med inn i huset

Regnestykket som varmer


Fyrer du med ved koster det mellom 95-125 øre/kWh, i følge vedkalkulatorer på nettet. Det forutsetter at du fyrer i en rentbrennende ovn og ikke kjøper ved på bensinstasjoner o.l. Strømprisene i begynnelsen av januar har ligget på rundt 140 øre og mer inkl nettleie - i Sør-Norge. Da får du et regnestykke som varmer.

"Fyrer du med ved, er du med på å avlaste strømnettet, som minsker sjansen for strømstans i nærmiljøet ditt."

Vedfyring kan motvirke strømbrudd


Det er flere gode grunner til å fyre opp i peisen eller vedovnen når det er kaldt. Overbelastning av strømnettet er nemlig den vanligste årsaken til strømbrudd. Det skjer naturlig nok på de kaldeste dagene, da varmekabler og panelovner går for full effekt. Fyrer du med ved, er du derfor med på å avlaste strømnettet, som minsker sjansen for strømstans i nærmiljøet ditt.

Lurer du på hvordan du enkelt får fyr i peisen, kan du lese mer om det her.

 

Vedfyring - det eneste som fungerer hvis strømmen går


Skulle du oppleve strømbrudd på de kaldeste dagene, er det viktig å sørge for alternativ oppvarming av boligen med vedfyring. Sørg derfor alltid å ha et lite lager av ved tilgjengelig til enhver tid. Les flere tips om hva du bør ha i beredskap dersom vann, mat, strøm og mobilnett forsvinner.

Se alle våre butikker
Mor og datter koser seg foran peisen

Du vil kanskje også like:

En mann som fyrer på en peisovn i mørket

Sjekkliste for beredskap i hjemmet

Har du tenkt på hva du gjør dersom vann, mat, strøm og mobilnett forsvinner? I noen timer går det sikkert bra, men hva om dette blir borte i mange dager? Det gjelder å være forberedt. Så er spørsmålet – er du forberedt?
Kvinne som smiler foran peis med fyrstikker i hendene

Slik får du fart på en pipe som trekker dårlig

Strever du med å få fyr i peisen, selv med bra ved og peisdøra på gløtt, har du trolig en pipe med dårlig trekk. Det finnes en enkel løsning på problemet.
Toshiba varmepumpe som henger i spisestue

Spar opptil 40% av oppvarmingskostnadene

En luft til luft varmepumpe er en investering få angrer på. Dersom man hovedsaklig varmer opp en gjennomsnittlig stor bolig med panelovner vil man ved å montere en varmepumpe kunne spare inntil 40 % av fyringskostnadene.