Derfor er stålpipe så populært

Stadig flere velger stålpipe fremfor murpipe når de installerer peisovn. Det kan være mange grunner til det, og kanskje først og fremst fleksibiliteten en stålpipe gir deg når det gjelder plassering av ovnen.
Hvit peisovn midt i et rom med pipe til taket

Hvorfor stadig flere velger stålpipe til peisovnen

Du er ikke avhengig av å ha en pipe fra før, og du står derfor fritt til å velge hvor i boligen du vil ha mest glede av peisovnen. Enten det er i stua, på kjøkkenet, i gangen, eller kanskje på soverommet. En annen fordel er at en stålpipe er isolert og derfor kan trekkes nært brennbart materiale.

Les mer om piperehabilitering her
Familie som koser deg fremfor peis

Enkel montering

Selve monteringen av en stålpipe er rask og renslig, ikke minst slipper du å ha håndverkere traskende inn og ut i dagevis. I de aller fleste tilfeller kan pipe, ovn, peis eller peisovn monteres samme dag.

Pipa kan enten gå opp og ut gjennom taket, eller ut gjennom veggen og opp på yttersiden. Den kan leveres i flere farger, og kan med det også fungere som et dekorelement i rommet.

"Dagens moderne boliger er tette, så man er avhengig av luft utenfra for at ildstedet skal fungere optimalt."

Tegning av hus med peis og stålpiper

Perfekt i moderne boliger


Sindre Baardson, kjedeleder i Varmefagkjeden, sier at en stålpipeløsning passer perfekt i nye boliger.

– Dagens moderne boliger er tette, så man er avhengig av luft utenfra for at ildstedet skal fungere optimalt. Vi leverer stålpiper med innebygd tilluft. Det vil si at pipa henter luft utenfra gjennom en egen kanal i pipeløpet, forklarer han.

Han forteller videre at pipas viktigste oppgave er å lede røykgassen bort fra rommet på en effektiv og trygg måte.

– Vår hovedleverandør har produsert stålpiper av høy kvalitet siden midten av 60-tallet, så dette kan de, sier han.

Baardson oppfordrer folk til å stikke innom de dyktige fagfolkene Varmefag-butikken for en hyggelig prat om hvordan du kan oppfylle peisdrømmen hjemme eller på hytta, selv om du ikke har en pipe fra før.

– Her finner du et bredt utvalg av peisovner og stålpiper. Våre fagfolk brenner for faget sitt og hjelper deg gjerne med å finne den beste løsninger for deg.

Finn nærmeste butikk

Du vil kanskje også like:

To menn fra Varmefag som installerer ny stålpipe på taket til et hus

Vurdér pipehatt ved piperehabilitering

En pipehatt kan redusere slitasjen på skorsteinen. Les om hvorfor du bør vurdere en pipehatt dersom du skal gjennomføre piperehabilitering her.
Mann feier pipa på taket til et hus

Feieren feier pipa – ildstedet må du selv passe på

Visste du at du som huseier selv er ansvarlig for å feie ildstedet i boligen din? Feieren og kommunens ansvar er å føre tilsyn og feie pipa ved behov – og minimum hvert fjerde år.
Monter som jobber med å montere en peis i stue ved siden av kjøkkenet

Forsikringsselskap: Bruk fagfolk når du skal montere peis, peisovn og pipe

Vurderer du å montere peis selv? Eller frister det å prøve seg på piperehabilitering? Skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind Forsikring understreker at feilmontering kan få konsekvenser for erstatning om det skulle bryte ut en brann.

Skrevet av: Håkon Rakeng, 30. mars 2017