Varmepumpe eller peisovn? Ja takk, begge deler.

Med en varmepumpe i kombinasjon med en moderne peisovn kan du redusere oppvarmingskostnadene dine betraktelig. Det er noe å tenke på nå som det raskt går mot kaldere tider.
Toshiba Daisekai hvit varmepumpe plassert nærme gulv i stue

Fordeler og begrensninger med luft til luft varmepumpe

En såkalt luft til luft varmepumpe gir deg en jevn og behagelig varme i hjemmet. I tillegg forbedrer den luftkvaliteten og gir deg dermed et bedre inneklima. Men ettersom en varmepumpe henter luft utenfra, og bruker energien i lufta til å lage varme, vil den ikke klare å varme like godt når det blir skikkelig kaldt ute. Derfor kan det være smart å ha en peisovn i tillegg, som kan ta seg av kuldetoppene og samtidig gi deg den hyggelige peiskosen på mørke og kalde vinterkvelder.  

På varme sommerdager fungerer varmepumpen som aircondition og kjøler ned luften, slik at du har en behagelig temperatur hjemme året rundt.

Se våre varmepumper

"...varmepumpe gir deg en jevn og behagelig varme i hjemmet. I tillegg forbedrer den luftkvaliteten og gir deg dermed et bedre inneklima."

Brun varmepumpe hengt på vegg over en brun sofa i stue

Velg kvalitet

Det vrimler av varmepumper på markedet, men som med alt annet lønner det seg sjelden å kaste seg over det første og beste tilbudet. Selv om de kanskje påstår å være “best i test”.

Når du skal kjøpe en varmepumpe, er det viktig å velge en som er beregnet for klimaet der du bor. Hvis du for eksempel bor ved kysten, kan det hende du trenger en annen type varmepumpe enn om du bor i innlandet hvor luften er tørrere.

Varmepumpene fra Toshiba holder høy kvalitet, og er laget spesielt for det nordiske klimaet. Har du ikke veggplass for innedelen av varmepumpen, kan du velge en gulvmodell som er enklere å plassere og like effektiv. Du kan blant annet få en gulvmodell med markedets høyeste energimerking A+++, som er ekstremt stillegående med et garantert driftsområde ned til 25 minusgrader.

"Varmepumpene fra Toshiba holder høy kvalitet, og er laget spesielt for det nordiske klimaet."

Toshiba Mirai hvit varmepumpe hengt på veggen på kjøkkenet

Ulovlig å montere selv


På grunn av F-gasser, som er en samlebetegnelse for gasser som blant annet brukes som kuldemedium i kjøle- og fryseanlegg, varmepumper og luftkondisjoneringsanlegg, er det ulovlig å montere varmepumpe selv. Du må derfor ha hjelp av en kvalifisert varmepumpeinstallatør.

Sjekk utvalget av effektive og driftssikre varmepumper og rentbrennende peisovner hos din nærmeste varmespesialist. Der kan du la deg inspirere, få smarte råd, og selvfølgelig hjelp til kvalifisert montering.

"Du må ha hjelp av en kvalifisert varmepumpeinstallatør til å montere en varmepumpe"

Finn nærmeste butikk Se våre varmepumper Se våre peisovner

Du vil kanskje også lese:

Grå vedovn med vedoppbevaring under peisovn og plassert mellom stue og kjøkkenet

Dette må du tenke på når du skal kjøpe nytt ildsted

Skal du gå til innkjøp av nytt ildsted, må du tenke på mer enn bare designet. Få nyttige tips fra våre fagfolk før du skal kjøpe ny peis.
En mann som henter i en vednisje ved siden av en svart peisovn

Fyr opp miljøvennlig med ny metode

Enten du fyrer for varmen eller hyggens skyld – det finnes flere måter å tenne opp i peis og ovn på. Nye metoder gjør det i tillegg mer miljøvennlig.
Mor og sønn som koser seg på sofa foran hvit peisovn

Tips til et godt inneklima hjemme

Vet du hvordan inneklima du har hjemme og hva kan du gjøre for å få et godt inneklima? Med disse tipsene holder du både familien og boligen frisk.