Verdt å vente på drømmepeisen og en sertifisert montør

Den som venter på noe godt... Har du funnet drømmepeisen, så kan det hende at du må ha litt tålmodighet før den er montert hjemme hos deg. Men jo før du bestiller - dess før har du den på plass.
Kvinne med hund koser seg ved siden av en peisinnsats med vednisje under benken

Leveringsproblemer krever litt mer tålmodighet

Har du merket at det er mange varer som det er mangel eller lang leveringstid på? Biler, elektronikk og sports­utstyr er blant varegruppene som er rammet. Mange peiser og ovner er det fortsatt kort leveringstid på. ­Allikevel ser vi at en del modeller har fått lengre leveringstider enn vi er vant med.

Problemet har oppstått i kjølvannet av coronastengte fabrikker rundt om i verden. For mens fabrikker som ­produserer råvarer og produkter har vært stengt, har folk fortsatt å bestille det de har hatt behov for. ­Resultatet blir som i trafikken når veiene ikke klarer å ta unna for antall biler... Det blir kork. Det er altså kork i både produksjon og transport for mange varer på verdensbasis. Det gjør at vi må smøre oss mer med ­tålmodighet enn vi er vant med, for å få det vi ønsker oss.

"Varmefags montører sørger for trygg montering i henhold til regler og forskrifter. Det er verdt å vente på en sertifisert montør - du fyrer tross alt opp et bål inne i huset ditt."

Montør som installerer peis
Kvinne som seg på flammene i en peis

Sikre deg drømmepeisen, selv om det tar litt ekstra tid

Selv om det kan være lengre leveringstid på peis og montering enn vi er vant til, så kan det være verdt å vente på. Finner du drømmepeisen på kampanje, er det ingen grunn til å ikke slå til. Jo før du bestiller - jo før kan du ha den på plass.

Leveringstiden avhenger av hvilken peis eller ovn du ønsker deg og kapasiteten på montering hos din nærmeste Varmefagbutikk. Dette vil du få vite mer om når du kontakter butikken.

Husk at Varmefags sertifiserte montører sørger for trygg og sikker montering. Du fyrer tross alt opp et bål i huset. De er derfor verdt å vente på.

LES OGSÅ: Forsikringsselskap: Bruk fagfolk når du skal montere peis, peisovn og pipe

Du vil kanskje også like:

Gutt med lue som hugger ved og legger det i stabel

Ved er ikke bare ved – det er mer ved ved enn du tror

Ved er etter strøm den mest brukte energikilden rundt om i norske hjem. Fyrer du med tørr ved av høy kvalitet, kan fyringskostnadene reduseres betraktelig per kilowattime.
Klebersteinsovn midt i stuen som ser på en utsikt av snø og vinter

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.
Kvinne og hund som koser seg ved en peisinnsats med utsikt mot naturen

Selvdesignet peis - ikke en uoppnåelig drøm

Kanskje du drømmer om lune vinterkvelder til lyden av knitrende ved, eller kanskje du er lei av at huset aldri blir skikkelig varmt. Uansett om drømmen er ekstra kos eller ren funksjon er peis i vinden som aldri før. Og peisen – den designer du helt selv.