Exodraft - Røyksuger RSHT for pipe

Fra14 860,-
Få råd og veiledning før du skal kjøpe: Send forespørsel
Rask og enkel opptenning
Garantert god trekk
Prøv gratis i 14 dager og pengene tilbake garanti

Sliter du med dårlig trekk og å få fyr i ovnen?
Opplever du at røyk siver inn i oppholdsrommet?

Med røyksuger fra Exodraft får du enkelt den ekstra drahjelpen som skal til for å få i gang den naturlige trekken i pipa. I tillegg motvirker viften at røyk siver ut i rommet når ovnsdøren åpnes. Når bålet er tent og skorsteinen har fått opp temperaturen skrur man ned hastigheten på viften, og sikrer optimal trekk under resten av fyringen.

Med en Exodraft røyksuger får du

Garantert god trekk Rask og enkel opptenning
Ingen røykutslag ut i oppholdsrom
Ingen sot på glass
Sunnere inneklima uten sot og støv
Spar opptil 15% av vedforbruket
Kan også brukes som ekstra ventilasjon
Bruker ikke mer strøm enn en 60 W lyspære
14 dager gratis prøve (montering kommer i tillegg )
6 måneders pengene tilbake garanti*

RS-modellene er en skorsteinsvifte konstruert for horisontalt utkast velegnet for fast brensel som vedfyring. RS-modellene passer best til ene- og fritisboliger med èn skorstein.

Røyksugeren kan benyttes for alle typer brensel, men egner seg særlig godt for fyrkjeler for fast brensel, peiser og vedovner. Aksialvingen er utført i rustfritt stål, som gjør at det er enkelt å rengjøre den for sot og belegg.

Røyksugeren plasseres på toppen av skorsteinen, slik at det dannes et undertrykk i røykrør ogskorstein. Alle Exodraft RS-modeller inngår i et exodraft-system og skal derfor kobles til en exodraft styringsenhet.

Exodraft RSHT er konstruert for å kunne tåle temperaturer opp til 700° C på toppbelastning ( 3 minutter ) og 500° C kontinuerlig, og man kan derfor i de fleste tilfeller bruke peisen selv om strømmen går. Røyksugeren er utført i støpt aluminium og alle skruer og bolter er i rustfritt stål.

Motoren er en temperaturbestandig lukket asynkron motor med engangssmurte kulelagre som er beskyttet mot røykgassen. En spesiell kjølevinge og kjøleluftsåpning sikrer kontinuerlig kjøling av motoren. Kabelen er varmebestandig, belastningssikret og er utvendig beskyttet av en panserslange.

Til sammen gir dette røyksugeren høy driftssikkerhet og lang levetid. Røyksugeren kan åpnes slik at det er enkelt for feieren å feie skorsteinen. Det er montert et nett i rustfritt stål i utkaståpningen som beskyttelse mot berøring og fugler.

Forskjellig tilbehør anbefales for murte skorsteiner og skorsteiner av stål. RS009-016 modellene leveres i 2 forskjellige utgaver: Én med 4-kantet bæreplate for murt skorstein og én med 8-kantet bæreplate for skorstein i stål.

Er du usikker på hvilken Exodraft-modell som passer deg best? Ta kontakt med nærmeste Varmefag-butikk, så veileder vi deg!

*forutsatt at man har fått veiledning til riktig løsning tilpasset din skorstein.