Pelletsgrill – matentusiastens drømmegrill

Tradisjonelt sett har vi nordmenn brukt tre forskjellige måter å grille på. Men nå finnes også en annen spennende type grill, nemlig pelletsgrill, også kalt smokers. En smoker er en alt-i-ett grill der du kun kobler til strøm, fyller på pellets, og er klar til å grille på 20 minutter.
Pelletsgrill på terrasse med svart rekkverk i stål og store grønne trær i bakgrunnen

Mange forskjellige måter å grille på

Pelletsgriller eller smokers er allsidige griller med åtte ulike måter å tilberede mat på. Med et knappetrykk kan den blant annet grille, røyke, braisere, bake, steke og BBQ maten. BBQ er en form for grilling, hvor man langtidsgriller maten på lav eller indirekte varme i flere timer og opptil en hel dag. I tillegg kan smokers brukes til «pan-searing», hvor overflaten av maten tilberedes ved høy temperatur inntil det dannes en brun stekeskorpe.

Traeger – smokers for alle behov

Et spennende utvalg av pelletsgriller er grillene fra merket Traeger. Dette er solide griller med et råtøft design i realt støpejern. Vi fører et stort utvalg av pelletsgriller fra Traeger, kjent for sin høye kvalitet og smarte, innovative løsninger. Om du drømmer om å lage mat til hele vennegjengen eller storfamilien, er Ironwood XL den perfekte grillen for deg. Den tar opptil 9 kilo pellets og rommer 9 kyllinger eller 12 storferibber eller 6 svineskinker. En litt mindre variant er Pro D2 780 , med plass til opptil 8 kilo pellets og 34 burgere / 6 ribbestykker / 6 kyllinger.

 

Bilde av en Traeger Ironwood L med mat som grilles og en pose pellets ved siden av

Traeger - Ironwood L er mer enn stor nok for en god grillmiddag.

"Man trenger egentlig ikke å vite så mye om pelletsgriller før man begynner å bruke det, da dette er den letteste måten å grille/røyke mat."

Mann og dame griller ute i hagen med kjøtt og grønnsaker på griller, og ferdig grillet kjøttstykker på en treplate.

Med Traeger Pro D2 780 WiFi har du full kontroll på grilling av både grønnsaker og kjøtt.

Smokers temperaturområder – uendelige matlagingsmuligheter

Med en pelletsgrill blir matlagingen lettere, mer spennende og du har stålkontroll over temperaturen. Du kan BBQ på lav temperatur (mellom 80-125 grader) over lengre perioder med såkalt indirekte varme, der maten unngår direkte kontakt med flammene. Perfekt for retter som ribbe eller brisket som trenger lang steketid og riktig kjernetemperatur uten å bli svidd.

Ved medium temperaturer mellom 135-180 grader kan du bake desserter, som for eksempel en bærpai. Du kan også steke kylling, røyke ørret eller grille grønnsaker. Mulighetene er nærmest uendelige.

Ved høy varme kan grillen oppnå temperaturer på opptil 260 grader. Du kan da grille over åpen flamme ved å åpne ventilen i pelletsgrillen, noe som er perfekt for å grille marshmallows eller steke biff. Over indirekte varme kan du også steke deilig sprø pizza på pizzastein.

Varier med unike og spennende smaker

Pellets til grill er laget av komprimert sagflis og er et 100% naturlig materiale. Sagflisen kommer fra forskjellige typer trær og tilfører unike aromatiske smaker og farger som kan gi kjøtt, fisk, desserter, frukt og grønnsaker et smaksløft.

Muligheten for å variere mellom ulike smaker er et annet spennende aspekt ved pelletsgriller. Du kan nemlig kombinere smaker og lage en helt ny smaksopplevelse. Pellets kommer i seks forskjellige smaker; eple, kirsebær, hickory, whisky, competition (en kombinasjon av hickory, lønnetre og kirsebær) og kull. Med kull-pellets får du en autentisk grillopplevelse med den tradisjonelle kullsmaken

7 grunner til å velge pelletsgrill

  1. Svært enkle å bruke og gjør det enkelt å lykkes med grillingen

  2. De har mange bruksområder, inkludert grille, røyke, braisere, bake, steke og BBQ.

  3. Smokers oppnår raskt ønsket temperatur..

  4. Du har full kontroll over temperaturen, og kan følge med via en app på telefonen din.

  5. Du kan variere mellom mange unike og aromatiske smaker.

  6. Innebygd sikkerhetsfunksjon, grillen skrus automatisk av når det ikke er flere pellets igjen.

  7. Pelletsgrill forbrenner pellets effektivt, slik at det nesten ikke er noe aske eller søl.

Slik fungerer en pelletsgrill

Pelletsgrillene er som sagt enkle å bruke. Du fyller på pellets i oppbevaringskammeret på siden av grillen, kobler til strømmen og setter ønsket temperatur. Så enkelt er det. Det er ikke uten grunn at pelletsgrillen har vært favoritten til amerikanske grillentusiaster i flere år nå.

«Man trenger egentlig ikke å vite så mye om pelletsgriller før man begynner å bruke det, da dette er den letteste måten å grille/røyke mat. Man stiller inn ønsket temperatur og smokeren som går på strøm, mater pellets i forhold til ønsket temperatur.» - Kent Ove Lien, prosjektleder i Helmin.

Det tar heller ikke lang tid før grillen er varm, og du er i gang med å grille. Fra du setter grillen i gang tar det rundt 20 minutter før den har nådd maksimal varme på 260 grader. Smokers gir deg også muligheten til å endre temperaturen raskt med en justerbar spak der du bytter mellom direkte og indirekte varme.

Videre har Traeger Ironwood og Timberline seriene et digitalt kontrollpanel og steketermometer, noe som gjør grillingen til en lek for grillmesteren i huset. Med denne funksjonen kan du stille inn ønsket temperatur og komme tilbake når maten er ferdig. Pelletsgrillene har også et innebygd sikkerhetssystem slik at du trygt kan la maten grille mens du gjør klar resten av maten. Brenneren som setter fyr på pelletene, slår nemlig på hvert 4 minutt for å holde flammen i grillen gående og skrus av når det ikke er flere pellets i brennkammeret. Slik unngår man at det oppstår brann.

Pelletsgrillen gjør alt arbeidet for deg, sikrer at du får riktig temperatur på maten og gjør det enkelt å lykkes med grillingen. Du slipper å stresse. I stedet kan du slappe av sammen med gjestene, og likevel bli familiens grillhelt.

Er du i tvil om hvilken grill som passer best hjemme hos deg, ta kontakt med våre dyktige ildsjeler i din nærmeste Varmefag-butikk.

Traeger grill full av mat med åpent lokk for å vise hvor mange hyller den har

Traeger sitt flaggskip - Timberline XL

Du vil kanskje også like:

Stjernekokken Trond Moi deler sine beste tips til grillspyd

Grillspyd er en enkel og god sommerrett for hele familien. Her deler stjernekokken Trond Moi sine beste tips og oppskrifter til grillspyd.
Grillmat som grilles på en Chesneys grill

Slik lykkes du med grillmat i sommer

Grillmat får vi aldri nok av om sommeren. Her får du 7 tips til hvordan du får saftig kjøtt og andre nyttige tips til grillingen. Les mer her.
Innsiden av en pizzaovn der en pizza stekes

Med en vedfyrt pizzaovn lager du den beste pizzaen

Ingenting slår pizza laget i en vedfyrt pizzaovn. Få tips til hvordan lage god pizzadeig og til hvordan steke pizza i en pizzaovn. Les tipsene her.