En utepeis forlenger deilige sommerkvelder

Hva er vel hyggeligere enn sene sommerkvelder i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.

Stadig flere oppdager gleden og nytten med en utepeis, enten det er hjemme i hagen, på plattingen eller på hytta. En utepeis kan du bruke hele året, den gir god varme og blir fort et naturlig samlingspunkt for hyggelige samtaler med mennesker du bryr deg om.

Utepeiser leveres i mange varianter, fra de enkleste bålpanner og lett flyttbare utepeiser i rustfritt stål, til kombinerte griller og utepeiser. Velger du en modell med grillrist, kan du lage mat på den først og nyte peiskosen i timesvis etterpå.

Rais Circle bålpanne og grill fremstår som et monument i hagen eller på terrassen.

Utepeiser i stål

Det er populært med utepeiser i stål siden de både ser bra ut og er av høy kvalitet.

En annen fordel er at de tåler litt vær siden de kommer enten i lakkert stål eller cortenstål, som er en spesiell type stål som er rustfast - altså rustet med vilje for å få et rustikt preg. Teknikken gjør dessuten at stålet ruster opptil 8 ganger tregere enn vanlig mykt stål. For å bevare utepeisen din best mulig kan det likevel være en fordel å ha på overtrekk om du ikke skal bruke utepeisen på en stund.

Rundholmen utepeis er en tøff, elegant og solid utepeis i lakkert stål som er enkel å montere. Den er også lett å flytte på. Rundholmen utepeis leveres med grillrist, gnistfanger og overtrekk, slik at den kan stå ute hele året. Husk at du like gjerne kan fyre i utepeisen på vinteren som på sene sommerkvelder.

En annen svært populær modell er vakre Hafjell utepeis, en stilig pyramideformet utepeis i sort stål. Denne leveres også med grillrist og gnistfanger, og kan brukes både til kos og matlaging. Hafjell utepeis leveres i to høyder, 150 og 180 cm.

Danske Rais har flere utepeis-modeller i stål i sitt sortiment. Fellesnevneren er god, funksjonell design og høy kvalitet. Flere av modellene er kombinerte griller og utepeiser, som for eksempel Rais Angle – en høy og grafisk skulpturell utepeis i cortenstål. Du bør også vurdere Rais Circle Grill, som er en utepeis som fremstår som et monument i hagen eller på terrassen.

Cortenstål finner du også i Furuholmen utepeis, en pyramideformet og prisgunstig utepeis som leveres flatpakket, men er enkel å montere. Furuholmen utepeis leveres med overtrekk, brennlist og ildrake.

 

Rais Angle er en høy og skulpturell utepeis i cortenstål.

Fontana Margherita er en eksklusiv mat- og pizzaovn.

...eller hva med en pizzaovn eller en bålpanne?

Imponer gjestene med hjemmelaget pizza på ekte italiensk vis, rett fra hagens vedfyrte pizzaovn. Med 300 grader i pizzaovnen er pizzaen klar på et blunk.

En annen variant av utepeisen er jo bålpanne, som kanskje er det enkleste å få til å passe inn i ethvert utemiljø. Du kan plassere den i hagen eller på svaberget ved hytta. Den er også lett å flytte på, alt etter sol- og vindforhold. Bålpanne sørger dessuten for sikker bålfyring med oppsamlingskar for aske og glør.

Skaff deg en utepeis i sommer, slik at du kan skape en enda bedre atmosfære rundt sommerens mange sammenkomster.


Du vil kanskje også lese:

Hageinspirasjon - Slik fornyer du hagen og terrassen

Få inspirasjon til din hage. I denne artikkelen har vi samlet 5 tips til hvordan du kan fornye hagen før sommeren. Les tipsene og se bilder av hager.