En peis til både kos og nytte

Da Pål Erland (47) og familien kjøpte nytt hus i Stavanger i sommer, orienterte de seg i markedet før de bestemte seg for hvilken peis de skulle velge.
Mann som ser på flammene i en peisinnsats på nært hold

Prosessen med montering av ny peis

Valget falt til slutt på en Rais Visio 3 fra Varmefag på Forus.

– Vi følte oss godt ivaretatt fra det øyeblikket vi gikk inn døren hos forhandleren. Dessuten var prisen lavere enn hos flere av konkurrentene vi var innom, sier Pål.

Han forteller videre at hele prosessen med montering av den nye peisen, med glassruter på tre sider, ble tilpasset tidspunktet for overtagelse av det nye huset.

– Alt gikk på skinner. Montøren kom til avtalt tid, og han var både flink og effektiv, sier han.

"Alt gikk på skinner. Montøren kom til avtalt tid, og han var både flink og effektiv."

Før og etterbilde fra åpen peis til peisinnsats

Fjernet gammel murpeis


Da familien Erland overtok huset i sommer, var det en gammel murpeis der. Det var derfor en god del murstein som måtte fjernes før den nye peisen kunne settes inn. Samtidig som den nye peisen ble montert, laget montøren en åpning i gulvet for å sikre ekstra god ventilasjon og trekk i peisen.

– Hittil har peisen blitt brukt mest for kosens skyld, men det blir nok mye fyring fremover for å holde varmen. Vi merker at peisen gir en effektiv og god varme, sier han.

Pål er utdannet politimann, men har de siste fem årene jobbet som stabsleder i OFFB – Operatørenes forening for beredskap, som sørger for sikkerheten på norsk sokkel. På fritiden liker han å trene, og han løper blant annet halvmaraton.

Ellers er Pål glad i å tilbringe tid med sin kone og deres 18 år gamle datter som fortsatt bor hjemme, og da gjerne foran peisen. De har også en datter på 20 år som for tiden studerer i Danmark. I tillegg hører Golden retrieveren Amanda selvfølgelig med til familien.

Roser Varmefag


– Vi er så fornøyde med den nye peisen at vi faktisk gikk innom Varmefag Forus i etterkant for å rose dem for den gode opplevelsen vi har hatt som kunde, sier han.

Vi tipper at de ble tatt minst like godt i mot denne gangen også, for det er sikkert ikke alle som oppsøker forhandleren i etterkant bare for å gi ros.

– Vi tar stadig oss selv i å snakke varmt om Varmefag forhandleren på Forus til venner og bekjente som kommer på besøk, avslutter en svært fornøyd Pål Erland.

"Vi tar stadig oss selv i å snakke varmt om Varmefag forhandleren på Forus."

Peisinnsats i en grå betong mur med fine flammer
Finn nærmeste butikk Se alle våre peiser Se vårt utvalg av peisovner

Du vil kanskje også like:

En peisinnsats fra Contura som er i fokus på veggen

Inspirasjon til å pusse opp stuen

Vurderer du å pusse opp stuen hjemme? Her er noen trender du kan la deg inspirere av.
Rais peisinnsats installert i en blå/grønn vegg og brukt som romdeler

Rais er kjent for design og kvalitet tvers igjennom

Den danske peisleverandøren Rais har blitt kjent for sin høye kvalitet og banebrytende design. Vi vil se nærmere på hvorfor Rais-peisovner er så populære blant arkitekter og hvilke intelligente finesser noen av ovnene har.
Brunner peisinnsats i moderne stue

Brunner - peisen over alle peiser

Har du først bestemt deg for å investere i en eksklusiv peisinnsats, vil du neppe angre om du tar steget helt opp til en Brunner. Kremen av peiser er arkitektenes førstevalg, noe som ofte kommer til syne i ulike interiørmagasiner.

Skrevet av: Håkon Rakeng, 6. november 2015.