En utepeis forlenger sommeren

Hva er vel hyggeligere enn sene kvelder utendørs i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.
En utepeis på en terrasse med utsikt mot havet

Mange fordeler med en utepeis

Stadig flere oppdager gleden og nytten med en utepeis, enten det er hjemme i hagen, på plattingen eller på hytta. En utepeis kan du bruke hele året, den gir god varme og blir fort et naturlig samlingspunkt for hyggelige samtaler med mennesker du bryr deg om.

Utepeiser leveres i mange varianter, fra de enkleste bålpanner og lett flyttbare utepeiser i rustfritt stål, til kombinerte griller og utepeiser. Velger du en modell med grillrist, kan du lage grillmat på den først og nyte peiskosen i timesvis etterpå.

En Rais Circle bålpanne og grill som griller mat

Rais Circle bålpanne og grill fremstår som et monument i hagen eller på terrassen.

Utepeiser i stål

Det er populært med utepeiser i stål siden de både ser bra ut og er av høy kvalitet.

En annen fordel er at de tåler litt vær siden de kommer enten i lakkert stål eller cortenstål, som er en spesiell type stål som er rustfast - altså rustet med vilje for å få et rustikt preg. Teknikken gjør dessuten at stålet ruster opptil 8 ganger tregere enn vanlig mykt stål. For å bevare utepeisen din best mulig kan det likevel være en fordel å ha på overtrekk om du ikke skal bruke utepeisen på en stund.

Lyngør utepeis er et stilig møbel som du også kan lage mat på. Lyngør kan leveres med grillrist, gnistfanger og overtrekk, slik at den kan stå ute hele året. Husk at du like gjerne kan fyre i utepeisen på vinteren som på sene sommerkvelder.

En annen populær modell er vakre Norefjell utepeis, en stilig pyramideformet utepeis. Denne finnes også med grillrist og gnistfanger, og kan brukes både til kos og pølsegrilling. Norefjell utepeis leveres sort eller cortenstål.

Danske Rais har flere utepeis-modeller i stål i sitt sortiment. Fellesnevneren er god, funksjonell design og høy kvalitet. Flere av modellene er kombinerte griller og utepeiser, som for eksempel Rais Angle – en høy og grafisk skulpturell utepeis i cortenstål. Du bør også vurdere Rais Circle Grill, som er en utepeis som fremstår som et monument i hagen eller på terrassen.

Et utemiljø bilde av en Rais Angle utepeis på en terrasse med utsikt mot vannet

Lyngør utepeis gir stort innsyn til flammene, deilig varme og mulighet for grilling

En pizza- og bakerovn som griller grønnsaker i bakgrunnen med dekket bord foran i hagen.

Med Brunner Feuer iglo pizza- og bakerovn tryller du frem de lekreste italienske pizzaer på få minutter, griller grønnsaker og røyker kjøtt.

...eller hva med en pizzaovn eller en bålpanne?

Imponer gjestene med hjemmelaget pizza på ekte italiensk vis, rett fra hagens vedfyrte pizzaovn. Med 300 grader i pizzaovnen er pizzaen klar på et blunk.

En annen variant av utepeisen er jo bålpanne, som kanskje er det enkleste å få til å passe inn i ethvert utemiljø. Du kan plassere den i hagen eller på svaberget ved hytta. Den er også lett å flytte på, alt etter sol- og vindforhold. Bålpanne sørger dessuten for sikker bålfyring med oppsamlingskar for aske og glør.

Det å samles utendørs rundt bålet skaper en fin atmosfære, enten det bare er med sine nærmeste eller i større sosiale anledninger.

En Helmin bålpanne som brenner på en uteplass

Du vil kanskje også like:

Fontana Piero pizzaovn

Hvordan velge riktig ute pizzaovn for deg

Les om hvilken pizzaovn som passer deg best, slik at du får mest ut av utesesongen. Enten du vil ta den med deg på tur eller ha den som en del av utekjøkkenet.
Utekjøkken Fontana Doppio ved siden av et spisebord ute

Vi lager mer mat utendørs året rundt

Frisk luft er deilig uansett årstid. Det samme er opplevelsen av et måltid tilberedt utendørs, enten man bare griller pølser på bålet eller eksperimenterer som hobbykokk for å tilfredsstille ganen til familie og venner.
Innsiden av en pizzaovn der en pizza stekes

Med en vedfyrt pizzaovn lager du den beste pizzaen

Ingenting slår pizza laget i en vedfyrt pizzaovn. Få tips til hvordan lage god pizzadeig og til hvordan steke pizza i en pizzaovn. Les tipsene her.