Dette burde du tenke på før du kjøper en pizzaovn til ute.
Ønsker du en plassbygget pizzaovn, eller en du kan flytte rundt?
Naturlig nok er noe av det første man bør tenke på før man kjøper en pizzaovn, hvor man vil ha den. En plassbygget pizzaovn er en kraftig ovn som blir en naturlig del av utekjøkkenet, og det naturlige samlingspunkt for varme, mat og godt selskap
Brunner Feuer Igloo
Med den solide Brunner Feuer Igloo pizzaovn kan man steke deilig pizza, fristende brød, ja bare fantasien setter grenser. Denne modellen kan mures inn som en permanent del av utekjøkkenet. Ingenting slår å lage mat utendørs når temperaturene tillater det, og med en slik allsidig ovn kan man trylle frem massevis av deilige retter
Brunner Grannus
Ønsker du en fix ferdig innmurt pizzaovn, kan Brunner Grannus være tingen. Her får du en vedfyrt pizzavon/bakerovn med ferdig betongomramming, som virkelig kan bli hagens midtpunkt.
Fontana Piero
Piero pizzaovn er produsert av den italienske kvalitetsprodusenten Fontana som har laget vedfyrte pizzaovner i over 50 år. Ingen lager vedfyrte pizzaovner som italienerne selv. Piero kan settes på et bord eller en murt sokkel, eller du kan kjøpe med et understell på hjul som gjør at du kan flytte den rundt i hagen etter behov. Denne modellen er både vedfyrt og gassfyrt, slik at du enkelt kan tilpasse tidsbruken. Har du dårlig tid blir den varm på bare 10 minutter med gass. Men har du god tid kan du fyre med ved, og nyte den autentiske pizzasmaken bare en vedfyrt ovn kan gi deg. Med sitt lekre design, vil denne pizzaovnen i tillegg bli et blikkfang i hagen eller på terrassen.
Fontana Ischia
Fontana Ischia er også en spennende og nett vedfyrt modell til en overkommelig pris. Denne står på hjul, slik at den er lett flytte akkurat dit du ønsker.
Ooni Koda 12
Dersom du ønsker å kunne imponere med pizzafest nær sagt hvor som helst, kan de portable pizzavonene fra Ooni være et godt valg. Med disse kan du nyte deilig, hjemmelaget pizza på tur i skogen, på telttur, på stranda eller i naboens hage. Ooni Koda 12 Pizzaovn er en gassfyrt pizzaovn, som bare veier 10 kilo. Selv om den er liten, kan den oppnå en varme på 500 grader, og er klar til bruk på bare 10-15 minutter, mens selve pizzaen stekes på minuttet.
Ooni Karu 12
Sverger du til vedfyrt pizzaovn, er Ooni Karu 12 et godt alternativ. Denne kan også brukes med gass, ved å kjøpe til en gassbrenner. Både Karu og Koda har trekk med bærehåndtak som gjør de enkle å bære med seg.
Burde du velge en gassfyrt eller vedfyrt pizzaovn?
Noe annet du burde ta stilling til er om du ønsker en vedfyrt eller en gassfyrt pizzaovn. En gassfyrt pizzaovn er et allsidig alternativ, som varmes opp raskere enn en vedfyrt ovn, men den kan oppnå like høy varme og gir derfor et godt resultat.
På den andre siden vil en vedfyrt pizzaovn gi en mer autentisk opplevelse, alt fra å tenne på veden til å kjenne røyklukten og varmen fra ovnen. På samme måte som mat fra kullgrill smaker bedre enn mat fra ovnen, gir en vedfyrt pizzaovn deg den ekstra dimensjonen med røyken fra veden som setter sin særegne smak på pizzaen. På bare 1-2 minutter vil du få en pizza med sprø bunn, og herlig topping.
Dersom du ønsker det beste fra begge verdener finnes det modeller som er både vedfyrte og gassfyrte. Da kan du fyre med ved de gangene det frister mest, og bruke gassfunksjonen dersom du er veldig sulten og vil ha en deilig pizza så fort som mulig.
Er du fortsatt i tvil om hvilken pizzaovn som passer best til deg og ditt bruk kan du gjerne ta kontakt med din nærmeste Varmefag forhandler. Vi hjelper deg med gode råd!