Dette burde du tenke på før du kjøper en pizzaovn til ute. 

En plassbygget ute pizzaovn er en kraftig ovn som blir en naturlig del av utekjøkkenet, og det naturlige samlingspunkt for varme, mat og godt selskap. I denne artikkelen får du de beste tipsene til hva du bør tenke på for å velge en ute pizzaovn som passer deg best.
Pizzaovnen Fontana Piero vist som del av et utekjøkken

Ønsker du en plassbygget pizzaovn, eller en du kan flytte rundt?

Naturlig nok er noe av det første man bør tenke på før man kjøper en pizzaovn, hvor man vil ha den. En plassbygget pizzaovn er en kraftig ovn som blir en naturlig del av utekjøkkenet, og det naturlige samlingspunkt for varme, mat og godt selskap

Miljøbilde av Brunner Feuer Igloo på en uteplass

Brunner Feuer Igloo

Med den solide Brunner Feuer Igloo pizzaovn kan man steke deilig pizza, fristende brød, ja bare fantasien setter grenser. Denne modellen kan mures inn som en permanent del av utekjøkkenet. Ingenting slår å lage mat utendørs når temperaturene tillater det, og med en slik allsidig ovn kan man trylle frem massevis av deilige retter

Miljøbilde av Brunner Grannus på en uteplass

Brunner Grannus

Ønsker du en fix ferdig innmurt pizzaovn, kan Brunner Grannus være tingen. Her får du en vedfyrt pizzavon/bakerovn med ferdig betongomramming, som virkelig kan bli hagens midtpunkt.

Fontana Piero pizzaovn plassert på en uteplass som del av et utekjøkken

Fontana Piero

Piero pizzaovn er produsert av den italienske kvalitetsprodusenten Fontana som har laget vedfyrte pizzaovner i over 50 år. Ingen lager vedfyrte pizzaovner som italienerne selv. Piero kan settes på et bord eller en murt sokkel, eller du kan kjøpe med et understell på hjul som gjør at du kan flytte den rundt i hagen etter behov. Denne modellen er både vedfyrt og gassfyrt, slik at du enkelt kan tilpasse tidsbruken. Har du dårlig tid blir den varm på bare 10 minutter med gass. Men har du god tid kan du fyre med ved, og nyte den autentiske pizzasmaken bare en vedfyrt ovn kan gi deg. Med sitt lekre design, vil denne pizzaovnen i tillegg bli et blikkfang i hagen eller på terrassen.

Fontana Ischia pizzaovn plassert på en uteplass ved et basseng

Fontana Ischia

Fontana Ischia er også en spennende og nett vedfyrt modell til en overkommelig pris. Denne står på hjul, slik at den er lett flytte akkurat dit du ønsker.

Ooni Koda 12 pizzaovn vist i bruk

Ooni Koda 12

Dersom du ønsker å kunne imponere med pizzafest nær sagt hvor som helst, kan de portable pizzavonene fra Ooni være et godt valg. Med disse kan du nyte deilig, hjemmelaget pizza på tur i skogen, på telttur, på stranda eller i naboens hage. Ooni Koda 12 Pizzaovn er en gassfyrt pizzaovn, som bare veier 10 kilo. Selv om den er liten, kan den oppnå en varme på 500 grader, og er klar til bruk på bare 10-15 minutter, mens selve pizzaen stekes på minuttet.

Ooni Karu 12 pizzaovn plassert på et bord i skogen

Ooni Karu 12

Sverger du til vedfyrt pizzaovn, er Ooni Karu 12 et godt alternativ. Denne kan også brukes med gass, ved å kjøpe til en gassbrenner. Både Karu og Koda har trekk med bærehåndtak som gjør de enkle å bære med seg.

Burde du velge en gassfyrt eller vedfyrt pizzaovn?

Noe annet du burde ta stilling til er om du ønsker en vedfyrt eller en gassfyrt pizzaovn. En gassfyrt pizzaovn er et allsidig alternativ, som varmes opp raskere enn en vedfyrt ovn, men den kan oppnå like høy varme og gir derfor et godt resultat.

På den andre siden vil en vedfyrt pizzaovn gi en mer autentisk opplevelse, alt fra å tenne på veden til å kjenne røyklukten og varmen fra ovnen. På samme måte som mat fra kullgrill smaker bedre enn mat fra ovnen, gir en vedfyrt pizzaovn deg den ekstra dimensjonen med røyken fra veden som setter sin særegne smak på pizzaen. På bare 1-2 minutter vil du få en pizza med sprø bunn, og herlig topping.

Dersom du ønsker det beste fra begge verdener finnes det modeller som er både vedfyrte og gassfyrte. Da kan du fyre med ved de gangene det frister mest, og bruke gassfunksjonen dersom du er veldig sulten og vil ha en deilig pizza så fort som mulig. 

Er du fortsatt i tvil om hvilken pizzaovn som passer best til deg og ditt bruk kan du gjerne ta kontakt med din nærmeste Varmefag forhandler. Vi hjelper deg med gode råd!

Finn din nærmeste forhandler Se vårt utvalg av pizzaovner

Du vil kanskje også like:

En utepeis på en terrasse med utsikt mot havet om kvelden

En utepeis forlenger deilige sommerkvelder

Hva er vel hyggeligere enn sene sommerkvelder i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.
Kos rundt utepeis

Slik skaper du bålkos og hygge i vinter

Hva med å skape kosen rundt bålet utendørs? Med disse tipsene kan du skape hyggelige stunder for store og små.
Uteområde med bålpanne og fakler ved siden av hagebord

Hageinspirasjon - Slik fornyer du hagen og terrassen

Få inspirasjon til din hage. I denne artikkelen har vi samlet 5 tips til hvordan du kan fornye hagen før sommeren. Les tipsene og se bilder av hager.