Maksimal kjøkkenkos med vedkomfyr

Varmen, lukten og lyden av en vedkomfyr skaper en atmosfære av lunhet og gjør opplevelsen på kjøkkenet enda bedre. Derfor kombinerer stadig flere moderne kjøkken med vedkomfyr, både for kosens og for trygghetens skyld. For hvis strømmen skulle gå, kan du fortsatt lage varm mat og få varme fra vedkomfyren.
Vedkomfyr i et kjøkkenet med vedoppbevaring under

4 hovedtyper vedkomfyrer og vedovner du kan lage mat på

Utvalget av vedkomfyrer og vedovner med kokeplate er stort. Ulike størrelser, design og prisklasser, gjør at du ganske sikkert vil finne en som både passer budsjettet, stilen og plassen du har til rådighet på kjøkkenet ditt.

1. Liten vedovn med kokeplate. Frittstående vedovn som tar liten plass og fås fra enkle og rimelige modeller i støpejern til mer eksklusive i kleberstein. Eks. Dovre 40 CBSNorsk Kleber Otta 102.

2. Klassisk vedkomfyr i støpejern - med eller uten ornamenter. Har både bakerovn og kokeplate. Finnes i frittstående modeller med ben eller uten ben for montering i f. eks grue el.l. Eks. Josef Davidsson 27Josef Davidsson 227Josef Davidsson Idun nr. 1Smålandsspisen 1896Smålandsspisen 28.

3. Smal komfyr. Tar minimalt med plass i kjøkkeninnredningen. Har kokeplate, men ikke bakerovn. Eks. Viking 30 og Josef Davidsson 320

4. Stor vedkomfyr. En kraftig vedfyrt komfyr som likner mye på en vanlig komfyr. Dette er en vedkomfyr for de som vil ha alle muligheter når de skal lage mat med ild. Eks. Iron Dog 06.

Kollage av 4 bilder av ulike typer vedkomfyrer
Nærbilde av Smålandsspissen 1896 vedkomfyr

Rentbrennende vedkomfyr i klassisk design

Liker du det enkle, robuste og genuine? Den svenske Smålandsspisen 1896 er akkurat det. Inspirert av en gammel vedfyrt komfyr med ornamenter fra 1896 får du et smykke på kjøkkenet som gir deg massevis av kos. Her kan du steke boller i ovnen og koke kakao på steketoppen. Det samme er JD IDUN NO1 som smykker seg med et design fra 1930-tallet.

Teknologien som tar hensyn til miljøet
Selv om begge vedkomfyrene har har et klassisk ytre, har de en supermoderne teknologi på innsiden, som møter dagens strenge miljøkrav og gir deg maks utnyttelse av hver vedkubbe du legger inn. Du kan derfor lage mat med den reneste samvittighet når du fyrer opp i den nye vedkomfyren din.

Ekstrautstyret som gir det store ekstra
For å sette prikken over i-en, kan du utstyre den klassiske vedkomfyren med ekstra utstyr. Du får blant annet kobbersisterne med tappekran for enkel oppvarming og tapping av varmt vann, teglsteininnsatser som holder ovnen varm hele natten, grillpanner for grilling av mat på kokeplaten og mye mer.

Kanelboller på en tallerken på en vedkomfyr
Vedkomfyr integrert i et kjøkken med åpen peis ved siden av

"En vedovn med kokeplate er alt du trenger for å fortsatt kunne varme vann og lage mat dersom strømmen skulle gå."

Tynn vedkomfyr innkorporert i et kjøkken

Har du ikke plass til en vedovn med kokeplate på kjøkkenet, tenker du? Tenk på nytt.

Har du ofte tenkt at det ser koselig ut med en vedovn med kokeplate på kjøkkenet, men samtidig slått tanken fra deg fordi du ikke har plass? Vel, da har den svenske produsenten av vedkomfyrer Viking, laget en den perfekte løsningen til deg. De har nemlig utviklet en “smalkomfyr” som er 30 cm smal. Det eneste du trenger for å integrere den i kjøkkeninnredningen, er en brannmursplate på hver side på kun 5 cm.

Viking 30 er en flott vedovn med kokeplate og innsyn til ilden.

Plasser vedkomfyren nær sagt hvor du vil - med stålpipe

Har du ikke pipe der du vil ha vedkomfyren din? I mange tilfeller kan våre fagfolk i Varmefag løse det for deg med våre fleksible stålpipeløsninger.

Les mer om Varmefags fleksible stålpipeløsninger her.

Modul av mulige plasseringer for vedkomfyr
Svart vedkomfyr inkorporert i eksisterende kjøkken

Vedovn med bakemuligheter i spennende dansk design

Hwam Classic 4 er en vedovn med bakerovn og kokeplater i en særpreget dansk design. Denne passer like godt i stuen som på kjøkkenet. Finnes i ulike høyder der du kan velge om du vil ha med bakerovn eller ikke. Kan også leveres uten sokkel.

Vedkomfyr med kokeplate
Vedkomfyr med kokeplate, sokkel og bakerovn

En vedkomfyr i en klasse for seg

Iron Dog fra Brunner stiller i en helt egen klasse. Her får du en komplett vedkomfyr i retrodesign med stekeplate og bakerovn i solid støpejern. Utsøkte detaljer og en kvalitet de færreste kan matche.

Fokus på vedkomfyr Iron Dog
Pretsels, pølser og gryte lages samtidig på vedkomfyr

Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage i Iron Dog fra Brunner.

Mann som lager mat ved en vedkomfyr i en hytte
Vedkomfyr med kleberstein

Tradisjonen tro

Norsk Kleber Otta 102 er den gode tradisjonelle klebersteinsovnen som du kan få med kokeplate. Vedovnen er liten, praktisk og svært effektiv. Klebersteinen sørger for at varmen avgis sakte og behagelig i mange timer etter at ilden har sloknet.

Tøfler som varmes ved vedkomfyren

Frydefull enkel, rimelig og tar liten plass

Ønsker du muligheten til å varme huset eller hytta og i tillegg ha muligheten til å varme både mat og vann med deilig sprakende bål, er en frittstående vedovn som Dovre 40 CBS med kokeplate en glimrende løsning.

Kopperkjele som varmer på en vedkomfyr
Nærbilde av Dovre 40 CBS vedkomfyr

Du vil kanskje også like:

Peisovn med klebersteinsomramming med glassplate under plassert i stue foran sofa

Klebersteinsovner er en varm investering

Klebersteinsovner er tradisjonsrike ildsteder som har varmet norske hjem i generasjoner. Vi forklarer mer om disse vakre ovnene og deres unike egenskaper.
Gasspeis i en svart vegg brukt som romdeler mellom stue og spisestue

Peis som romdeler – nyt flammene fra alle kanter

Hvem har sagt at peisen må stå langs en vegg eller i et hjørne? Bruker du den som romdeler kan du nyte flammene fra flere sider og flere rom samtidig.
Svart firkantet peisovn ved en hvit mur i moderne stue

12 typer moderne peis til ulike typer stuer

Vurderer du å kjøpe en moderne peis, men er usikker på hvilken du skal gå for? Her har vi funnet frem noen vakre moderne peiser og vedovner som finnes på markedet, så bare drøm deg bort og la deg inspirere.