12 typer moderne peis til ulike typer stuer


Vurderer du å kjøpe en moderne peis, men er usikker på hvilken du skal gå for? Her har vi funnet frem noen vakre moderne peiser og vedovner som finnes på markedet, så bare drøm deg bort og la deg inspirere.

Det er lite som slår synet av de vakre flammene fra en knitrende peis. Det passer også perfekt inn i den lune stilen som preger interiørtrenden for tiden.

En moderne peis er ikke lengre bare noe som varmer opp hjemmet, men har blitt et fullverdig møbel - uansett om du er ute etter husets midtpunkt eller noe som går i ett med den øvrige stilen i huset.

«En lekker peis skaper en varm atmosfære og pynter rommet. »

Contura 596G Style og Rais Nexo er flotte, moderne peisovner

Contura 596G Style (til venstre) er en moderne, høyreist peisovn med store glassflater. Rais Nexo (til høyre) er et garantert blikkfang i stuen.

Knitrende kunst: Peis som dekorelement

En lekker peis skaper en varm atmosfære og pynter rommet. Du kan velge mellom et stort utvalg frittstående peisovner, eller gå for en peisinnsats som enten kan mures inn eller kjøpes med ferdig omramming.

Et utvalg vakre peisovner:

Rais Nexo er en flott nyhet med godt innsyn til flammene. Dette er garantert et blikkfang i stuen, og du kan velge mellom mange ulike farger, høyder, dører og håndtak. Med sine utallige valgmuligheter er dette en peisovn med skreddersøm.

For deg som liker den litt rustikke, nordiske stilen, kan Norsk Kleber Merethe Pluss være et godt valg. Dette er en høy og slank klebersteinsovn med buet front. Her får du kombinert en flott peis med husets varmebehov, ettersom kleberstein er varmelagrende og en varm investering. Merethe Pluss avgir varmen i opptil 12 timer etter at du har sluttet å fyre i den. Den finnes også med sideglass for ekstra innsyn til flammene, og du kan velge mellom sort eller grå dør.

Contura 596G Style er en moderne, høyreist peisovn med store glassflater og flere valgmuligheter. Peisovnen passer utmerket inn i en moderne stue, og finnes i grå, hvit, svart og med kleberstein.

TermaTech TT21RH er en stilren og moderne peis som passer i de fleste hjem. Her får du mye ovn for pengene, og TT21-serien oppfyller alle ønsker og krav til den som ønsker seg en moderne peis. Denne favoritten finnes også med klebersteinsomramming.

Et utvalg moderne peisinnsatser:

Brunner Urfeuer er en åpen peis som kanskje gir deg den ultimate peisopplevelsen. Den eksklusive peisserien passer perfekt inn som kronen på verket i et vakkert hjem. Brunners teknologi gjør det mulig å høre knitringen fra bålet uten å få sjenerende røyk inn i stua, selv i et moderne og tett hus. Du kan enten plassere peisen som hjørnepeis, med åpning på en, to eller tre sider, på kjøkkenet med integrert grillspyd eller midt i rommet.

Rais Visio er en populær serie stilige peisinnsatser som har fokus på et vakkert flammebilde. Her kan du velge mellom innsatser som gir deg glass på én, to eller tre sider. Det finnes også en gjennomgående modell som gjør at du kan se flammene fra begge sider av veggen. Med en peisinnsats kan du mure omrammingen rundt peisen i ønsket design.

Contura i5, Contura i6 og Contura i7 er mindre peisinnsatser som passer godt i mindre stuer. Mange velger disse når de skal oppgradere eksisterende ildsted eller ønsker å bytte fra en gammel åpen peis til et effektivt lukket ildsted med innsyn til flammene.

TermaTech TT21RH er en moderne peisovn 

TermaTech TT21RH er en moderne peisovn som gir deg mye for pengene. 

Brunner Urfauer er en eksklusiv moderne peis

Brunner Urfeuer er en eksklusiv serie med åpne peiser som passer utmerket inn som kronen på verket i et vakkert hjem.

Rais Visio og Contura i6 er moderne peisovner

Rais Visio (til venstre) er en serie stilige peisinnsatser med et vakkert flammebilde.    Contura i6 er en litt mindre peisinnsats som passer godt i mindre stuer. 

Moderne peis uten pipe

Drømmer du om peiskos, men mangler pipe? Blant annet kan du velge gasspeis eller det norskutviklede konseptet TenderFlame.

En gasspeis er perfekt i en hektisk hverdag der du bare har tid til litt peiskos mellom slagene. Du tenner og slukker flammene med et tastetrykk på fjernkontrollen eller fra en app på telefonen din.

Et utvalg peiser uten pipe:

M-design Luna er en serie med vakre og funksjonelle gasspeiser som passer perfekt inn i et moderne hjem. Her har du mange valgmuligheter til hvordan uttrykket skal bli, men lekkert blir det.

Rais Viva er en lekker serie frittstående gasspeiser, som er enda enklere å plassere. Denne modellen finnes i utallige farger og høyder, og du kan velge mellom ulike dører og håndtak.

TenderFlame er et norskutviklet konsept for folk som ønsker seg peiskos, men som ikke kan ha vanlig peis. Teknologien skiller seg fra lignende løsninger ved at det brenner 100 prosent trygt med en væske som verken er brannfarlig eller giftig. Du kan dessuten enkelt og trygt montere peisen helt selv, siden den bare skal festes til veggen ved hjelp av skruer. 

Byttet ut peisene

For Magnus Bøe og kona, som nylig tok over en bolig med to gamle peisovner, falt det naturlig å bytte ut begge disse i forkant av oppussingen. Noe de ikke angrer på nå som huset nettopp er ferdig pusset opp.

– Vi fikk god hjelp av Varmefag allerede da de var på befaring, forteller han.

Selv om det var peiskosen de først og fremst var ute etter, gir både peisen på kjøkkenet og peisen i stua fra seg god varme. I stua er til og med peisinnsatsen fra Brunner det visuelle midtpunktet, i stedet for TV-en.

På kjøkkenet ble de anbefalt å montere Exodraft røyksuger på toppen av pipa, slik at de kan bruke kjøkkenvifta selv om det er fyr i peisen.

Magnus anbefaler alle å bruke skikkelige fagfolk til alt som har med peis å gjøre.

– Ikke la onkel Gunnar montere peisen. Han er sikkert flink til mye han, men det er tross alt ild vi snakker om her, sier han med et smil.

Les også tips til å male peisen her.
M-Design Luna er en moderne gasspeis

M-design Luna er en serie flotte og moderne gasspeiser.

Rais Viva er en moderne peis

Rais Viva er en serie frittstående gasspeiser, som er enkle å plassere. 


Se våre peiser og peisovner Finn nærmeste butikk

Du vil kanskje også lese:

Peisdrømmen gikk i oppfyllelse

Med lyden av knitrende fyr i peisen på hytta friskt i minne, hadde Haakon og Helene alltid hatt en drøm om å kunne høre flammene sprake midt i sin egen stue. Når de for to år siden kjøpte et oppussingsobjekt i Fredrikstad, ble det bestemt. De skulle ha ny

Dette må du tenke på når du skal kjøpe nytt ildsted

Skal du gå til innkjøp av nytt ildsted, må du tenke på mer enn bare designet. Få nyttige tips fra våre fagfolk før du skal kjøpe ny peis.