Contura - ovner for ethvert hjem

En peis og peisovn fra Contura skal spre varme og glede i ditt hjem i mange år fremover. Derfor skal du velge med omhu. Contura er for deg som verdsetter god design, smarte funksjoner og stor valgfrihet. Contura lager peisovner for deg som velger med hjertet og hjernen.
Mor og barn koser seg foran en hvit contura peisovn i en stue

Se din drømmepeis i ditt hjem

Det finnes ikke noe koseligere enn en varmende peis og peisovn. Det vet alle vi som bor der det finnes høst, vinter og vår. Men varmen fra ilden er ikke bare en hyggefaktor som vekker dype følelser av trygghet og fellesskap. Det er også en klok og moderne løsning som tar godt vare på både dine og naturens ressurser.

Går du med planer om å kjøpe ny peis, men lurer på hvordan peisovnen vil se ut hjemme hos deg? Contura har utviklet en funksjon som hjelper deg nettopp med dette. Les mer om hvordan du gjør dette her

Hvit elementpeis fra Contura med svart bakgrunn i en stue

Kvalitet, livskvalitet og stemning


Høy kvalitet kjennetegner Contura gjennom hele livssyklusen, fra produksjon til installert ildsted - og gjennom alle årene hvor den sprer lys og varme i hjemmet ditt.

Contura har tradisjoner for å innovere innen både design og teknologi. I hvert ildsted bygges det inn en smålandsk sjel med hjemmefølelse, kvalitet og trygghet.

Naturlig varme, fra ildsteder i verdensklasse

Fyr i ovnen og nyt med god samvittighet - den har lav miljøbelastning og er svært økonomisk. Conturas peisovner er CO2-nøytrale takket være effektiv forbrenningsteknologi, som gir utmerket varmeøkonomi og minimale utslipp.

Trygghet med svensk kvalitet

Conturas ovner er produsert i Sverige i en av verdens mest moderne ovnsfabrikker. Contura påtar seg å redusere miljøpåvirkningen og leve opp til menneskerettigheter og god forretningsetikk. De følger også strenge kvalitetsstandarder - i alle produksjonstrinn.

Tidløs design, som skapt for din livsstil

Et hjem kan se ut på mange ulike måter. Det er derfor Contura har et omfattende sortiment av tidløse ovner med pen design og gode funksjoner. Contura har ovner som passer for alle stiler.

"I hvert ildsted bygges det inn en smålandsk sjel, med hjemmefølelse, kvalitet og trygghet."

Banner bilde der man det står "Double your warranty"
Contura grå peisovn i stue/kjøkken med en far som lager mat og to barn som koser seg foran peisovnen

Kos med ren samvittighet


Når du fyrer med ved, sparer du penger og gjør samtidig en innsats for miljøet. Moderne og effektiv forbrenningsteknologi reduserer utslipp av partikler, og karbondioksidet som dannes tas opp i tilsvarende mengde når nye trær vokser. Contura tilhører verdens mest effektive peisovner, med utslippsnivåer som er lavere enn norske og internasjonale grenseverdier.

Contura tenker miljø i alle ledd


Contura utvikler hele tiden forbrenningsteknologi og design for å øke varmeeffekten. Den effektive forbrenningen viser at det meste av energiinnholdet i veden omdannes til varme i en moderne Contura. Det betyr at partikkelutslippet blir svært lavt fordi energien utnyttes i rommet.

"Contura tilhører verdens mest effektive peisovner."

God sirkulasjon for effektiv forbrenning


Med lukket forbrenningssystem blir forbrenningsluft tilført ovnen gjennom kanaler fra skorstein, yttervegg eller gulv. Det gir en optimal og stabil forbrenning som ikke påvirker husets ventilasjon.

Reduser vedforbruket


Visste du at en moderne ovn reduserer vedforbruket med opp til 50 prosent? Dessuten reduseres utslippene med inntil 90 prosent.

Se alle peis og peisovner fra Contura Gå til Conturas hjemmeside

Du vil kanskje også like:

To par føtter iført sokker varmer seg foran peisen

Peiskos gir deg lavere blodtrykk

Helt siden våre forfedre i urtiden lærte seg kunsten å tenne ild, har bålet vært et naturlig og sosialt samlingspunkt for oss mennesker.
Peisinnsats brukt midt i rommet som romdeler på en hytte med utsikt mot fjellet

Få peisen tilpasset dine egne behov og ønsker

Midtpunkt eller veggpryd? En peisinnsats kan mures opp på forskjellige måter og tilpasses alle stuer. Du har også utallige varianter og størrelser du kan velge mellom – det er kun fantasien som setter grenser.
Klebersteinsovn midt i stuen som ser på en utsikt av snø og vinter

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.