Gass som oppvarming - les hvorfor flere velger gasspeis

Det er en økende etterspørsel etter gasspeiser som kan varme opp bolig eller hytte med. Gasspeiser kan gi et like naturlig og koselig flammebilde som ved fyring med ved. Les vårt intervju med Carl hos Varmefag Kristiansand for å få svar på vanlige spørsmål om gasspeiser.
Hjørne gasspeis brukt som romdeler mellom spisestue og stue

Gasspeis er trygt, enkelt, smart og har et flott flammebilde

"Når jeg viser kunder hvordan en gasspeis brenner og hvor enkel den er i bruk, er det mange som blir i fyr og flamme", smiler Carl Berthelsen, en av Varmefags mange gasseksperter. Varmefags forhandler i Kristiansand har montert flere hundre gasspeiser de siste årene og svarer gjerne på spørsmål om gass.

"Det er mange flere enn de som kan ha vedovn eller vedpeis som kan ha gasspeis. Det er fordi pipen til en gasspeis har mange flere muligheter"

- Carl Berthelsen, Varmefag Kristiansand

Profilbilde av Carl Berthelsen med gasspeis i bakgrunn

Gassekspert Carl Berthelsen hos Varmefag Kristiansand har montert flere hundre gasspeiser.

Hvordan er interessen for gasspeiser i Norge?

De siste 2-3 årene har interessen for gass økt betraktelig.

Tidligere var det bare noen få enkeltaktører som tilbød gasspeis og utvalget var sterk begrenset.

Nå har Varmefag landets største og bredeste utvalg med sertifiserte montører over hele landet. Med det økte tilbudet virker det som om folk virkelig har fått øynene opp for gasspeiser og alle fordelene de har.

 

Hvilke egenskaper er det folk flest setter pris på når du viser fram gasspeisens fordeler?

Det at det er enkelt og trygt. De slipper å bære inn ved og jobben med å fyre opp. Med en gasspeis er et klikk på fjernkontrollen nok til å få den deilige peiskosen.

For andre er friheten til å plassere gasspeisen nær sagt hvor de vil, det viktigste. Fordi pipen kan gå rett ut av veggen eller ligge vannrett i bjelkelaget er friheten stor når det gjelder plassering.

Les mer om hvordan oppvarming med gasspeis er trygt, enkelt og økonomisk.

 

Med en stor gasspeis, blir det ikke for varmt i stua?

Nei, det er en av de store fordelene med en gasspeis. Du kan styre hvor varmt og hvor mye flammer du skal ha med fjernkontrollen.

 

Er det dyrt å fyre med gass?

Gassen koster mer per kWh enn ved, men siden du kan slå av en gasspeis når du ikke bruker den og justere varmen akkurat som du behøver, så bruker du langt mindre energi totalt. Regnestykket blir derfor omtrent det samme som med vedfyring.

"Å fyre med en gasspeis fra Varmefag er derfor like trygt som å fyre med ved."

- Carl Berthelsen, Varmefag Kristiansand

Hva med sikkerhet, er gasspeis farlig?

Som nevnt tidligere – det er trygt.

Med doble sikkerhets­systemer er det svært lite sannsynlig å få gasslekkasje i peisen. En ventil stenger automatisk gassen dersom det ikke er fyr i peisen. En annen ventil sørger for at det ikke kommer gass inn fra gassbeholderen hvis det skulle oppstå en lekkasje i peisen eller på slangen.

I tillegg kan man montere en gassalarm. Å fyre med en gasspeis fra Varmefag er derfor like trygt som å fyre med ved.

 

Hvor oppbevares gassen?

Det mest vanlige er å benytte gassflasker. Disse står i flaskeskap på utsiden av huset. Fargen på flaskeskapene kan tilpasses fargen på huset.

Noen velger også å installere en større gasstank.

 

Hva slags opplæring har gassmontørene i Varmefag fått?

Alle som skal montere gasspeis i Varmefag er uteksaminert gjennom Norsk Brannvernforening. I tillegg er vi peismontører og spesialister på pipe og ildsteder, så hos Varmefag får du alt på ett sted.

 

Kan alle husstander ha gasspeis?

Mange flere enn de som kan ha vedovn eller vedpeis. Det er fordi pipen til en gasspeis har mange flere muligheter. Siden den kan føres rett ut av veggen, åpner den muligheter for leiligheter som ikke kan ha vedovn.

 

Hva med miljøet?

Alle gasspeiser du kjøper hos Varmefag er godkjent for biogass og naturgass. Fyrer du med det, kan du ha grønn samvittighet.

Ta kontakt med din lokale Varmefagbutikk og avtal en befaring

Er du i tvil om du kan ha en gasspeis og hvor du kan ha den? Ta kontakt, så kan vi avtale en befaring. Da får du raskt svar - og kanskje noen idéer.

Selv om Carl Berthelsen fortsatt selger flest vedpeiser, har det skjedd en oppvåkning i markedet når det gjelder gasspeiser. Han sammenlikner markedet litt med det samme som skjer med elbiler i Norge.

Vi har butikker og montører over hele Norge, finn din lokale butikk i butikkoversikten.

Du vil kanskje også like:

Tunnel gasspeis som brukes som romdeler mellom stue og kontor

Ofte stilte spørsmål om gasspeis

De siste 2-3 årene har interessen for gass økt betraktelig. Her har vi samlet de mest vanlige spørsmålene Varmefag får når en kunde vurderer en gasspeis.
Kvinne som koser seg foran gasspeis med en kopp kaffe

Rimelig oppvarming av hytta eller boligen med gasspeis

Oppvarming med gass koster fra omtrent 1,-/kWh. Varmefag gir deg svarene på det du lurer på om gass som varmekilde.
Klebersteinsovn midt i stuen som ser på en utsikt av snø og vinter

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.