Maksimal kjøkkenkos med vedkomfyr.
Og trygt hvis strømmen går.

Selv om dagens teknologiske verden tilbyr mange spennende finesser på kjøkkenet, er det få ting som slår følelsen når du fyrer opp i vedkomfyren. Varmen, lukten og lyden skaper en atmosfære av lunhet og gjør opplevelsen på kjøkkenet enda bedre. Derfor kombinerer stadig flere moderne kjøkken med vedkomfyr, både for kosens og for trygghetens skyld. For hvis strømmen skulle gå, kan du fortsatt lage varm mat og få varme fra vedkomfyren.

Kjøkken med klassisk inredning og murstein med vedkomfyr i retro-stil

4 hovedtyper vedkomfyrer og vedovner du kan lage mat på

Utvalget av vedkomfyrer og vedovner med kokeplate er stort. Ulike størrelser, design og prisklasser, gjør at du ganske sikkert vil finne en som både passer budsjettet, stilen og plassen du har til rådighet på kjøkkenet ditt.

1. Liten vedovn med kokeplate. Frittstående vedovn som tar liten plass og fås fra enkle og rimelige modeller i støpejern til mer eksklusive i kleberstein. Eks. Dovre 40 CBS, Norsk Kleber Otta 102.

2. Klassisk vedkomfyr i støpejern - med eller uten ornamenter. Har både bakerovn og kokeplate. Finnes i frittstående modeller med ben eller uten ben for montering i f. eks grue el.l. Eks. Josef Davidsson 27, Josef Davidsson 227, Josef Davidsson Idun nr. 1, Smålandsspisen 1896, Smålandsspisen 28.

3. Smal komfyr. Tar minimalt med plass i kjøkkeninnredningen. Har kokeplate, men ikke bakerovn. Eks. Viking 30 og Josef Davidsson 320

4. Stor vedkomfyr. En kraftig vedfyrt komfyr som likner mye på en vanlig komfyr. Dette er en vedkomfyr for de som vil ha alle muligheter når de skal lage mat med ild. Eks. Viking 40, Viking 60 og Viking 75.

Eksempler på forskjellige vedfyrte komfyrer eller ovner med kokeplate
Smålandsspisen fra Josef Davidssons med kokekar i kobber

Rentbrennende vedkomfyr i klassisk design

Liker du det enkle, robuste og genuine? Den svenske Smålandsspisen 1896 er akkurat det. Inspirert av en gammel vedfyrt komfyr med ornamenter fra 1896 får du et smykke på kjøkkenet som gir deg massevis av kos. Her kan du steke boller i ovnen og koke kakao på steketoppen. Det samme er JD IDUN NO1 som smykker seg med et design fra 1930-tallet.

Teknologien som tar hensyn til miljøet
Selv om begge vedkomfyrene har har et klassisk ytre, har de en supermoderne teknologi på innsiden, som møter dagens strenge miljøkrav og gir deg maks utnyttelse av hver vedkubbe du legger inn. Du kan derfor lage mat med den reneste samvittighet når du fyrer opp i den nye vedkomfyren din.

Ekstrautstyret som gir det store ekstra
For å sette prikken over i-en, kan du utstyre den klassiske vedkomfyren med ekstra utstyr. Du får blant annet kobbersisterne med tappekran for enkel oppvarming og tapping av varmt vann, teglsteininnsatser som holder ovnen varm hele natten, grillpanner for grilling av mat på kokeplaten og mye mer.

Detaljbilde av vedfyrt koketopp
Bilde av grue med bål som brenner og vedfyrt komfyr
En vedovn med kokeplate er alt du trenger for å fortsatt kunne varme vann og lage mat dersom strømmen skulle gå.
Bilde av kjøkken med smal vedkomfyr

Har du ikke plass til en vedovn med kokeplate på kjøkkenet, tenker du? Tenk på nytt.

Har du ofte tenkt at det ser koselig ut med en vedovn med kokeplate på kjøkkenet, men samtidig slått tanken fra deg fordi du ikke har plass? Vel, da har den svenske produsenten av vedkomfyrer Viking, laget en den perfekte løsningen til deg. De har nemlig utviklet en “smalkomfyr” som er 30 cm smal. Det eneste du trenger for å integrere den i kjøkkeninnredningen, er en brannmursplate på hver side på kun 5 cm.

Viking 30 er en flott vedovn med kokeplate og innsyn til ilden.

Plasser vedkomfyren nær sagt hvor du vil - med stålpipe

Har du ikke pipe der du vil ha vedkomfyren din? I mange tilfeller kan våre fagfolk i Varmefag løse det for deg med våre fleksible stålpipeløsninger.

Les mer om Varmefags fleksible stålpipeløsninger her.

Bilde med oversikt over stålpipeløsninger
Grått kjøkken med stor vedfyrt komfyr med bakerovn

Alle muligheter med den nye generasjonen vedkomfyrer

I tillegg til å være en mester til matlaging, gir vedkomfyren behagelig varme lenge etter at middagen er servert.Det er få argumenter for å ikke skaffe seg en vedkomfyr. Du får blant annet lavere strømregning, trygghet i tilfelle strømbrudd og ikke minst peiskos.

Den nye generasjonen av store vedkomfyrer gir deg alle mulighetene som du trenger for å lage et herremåltid til gjestene dine. Du får de i modeller helt opp til 75 cm, som gir en ekstra romslig ovn for rask og trivelig matlaging. Eks. Viking 40Viking 60 og Viking 75.

Med konveksjonssider kan Viking integreres direkte mot kjøkkeninnredningen. Finnes i 5,5 og 10 cm bredder.

Detaljbilde av kjeramisk koketopp på vedkomfyr

Med keramikktopp ser du ildens vakre skinn gjennom toppen.

Bilde av kjøkken med sort innredning og smal vedkomfyr
Bilde av kjøkken med lys innredning og stor vedkomfyr med bakerovn

Vedovn med bakemuligheter i spennende dansk design

Hwam Classic 4 er en vedovn med bakerovn og kokeplater i en særpreget dansk design. Denne passer like godt i stuen som på kjøkkenet. Finnes i ulike høyder der du kan velge om du vil ha med bakerovn eller ikke. Kan også leveres uten sokkel.

 

Bilde av Hwam Classic 4 peisovn med koketopp
Bilde av Hwam Classic 4 peisovn med høy sokkel, bakerovn og koketopp

En vedkomfyr i en klasse for seg

Iron Dog fra Brunner stiller i en helt egen klasse. Her får du en komplett vedkomfyr i retrodesign med stekeplate og bakerovn i solid støpejern. Utsøkte detaljer og en kvalitet de færreste kan matche.

Bilde av Brunner iRon Dog
Bilde av matlaging på Iron Dog vedkomfyr 

Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage i Iron Dog fra Brunner.

Bilde av hytte i alpene med Iron Dog vedkomfyr og par som lager mat
Bilde av liten klebersteinsovn i stue

Tradisjonen tro

Norsk Kleber Otta 102 er den gode tradisjonelle klebersteinsovnen som du kan få med kokeplate. Vedovnen er liten, praktisk og svært effektiv. Klebersteinen sørger for at varmen avgis sakte og behagelig i mange timer etter at ilden har sloknet.

Bilde av detaljer fra klebersteinsovn

Frydefull enkel, rimelig og tar liten plass

Ønsker du muligheten til å varme huset eller hytta og i tillegg ha muligheten til å varme både mat og vann med deilig sprakende bål, er en frittstående vedovn som Dovre 40 CBS med kokeplate en glimrende løsning.

Detaljbilde av koketopp på liten støpejernsovn
Bilde av liten støpejernsovn med ornamenter på sidene

Du vil kanskje også lese:


Klebersteinsovner er en varm investering

Klebersteinsovner er tradisjonsrike ildsteder som har varmet norske hjem i generasjoner. Varmefag forklarer mer om disse vakre ovnene og deres unike egenskaper.

Peis som romdeler – nyt flammene fra alle kanter

Hvem har sagt at peisen må stå langs en vegg eller i et hjørne? Bruker du den som romdeler kan du nyte flammene fra flere sider og flere rom samtidig.