Exodraft - Røyksuger rsv for pipe

Fra16 015,-
Få råd og veiledning før du skal kjøpe Send forespørsel
Ekstra drahjelp ved opptenning
Hindrer røyk i rommet
For temperatureropp til 250°C

Exodraft røyksuger type RSV er en avtrekktrekksventilator konstruert med et kraftig vertikalt utkast. Røyksugeren plasseres på toppen av skorsteinen slik at det dannes et undertrykk i røykrør og skorstein. Røyksugeren kan benyttes til alle typer brensel, men egner seg særlig godt til bruk sammen med fyrkjeler med fast brensel, peiser og vedovner. Røyksugeren inngår i et exodraft-system og skal derfor kobles til en exodraft styringsenhet. 

Exodraft RSV røyksugere er konstruert for å tåle temperaturer opp til  250 ° C kontinuerlig. Røyksugeren er utført i støpt aluminium, og alle skruer og bolter er i rustfritt stål. Røyksuger type  RSV009, RSV012, RSV014 og RSV016 er utstyrt med en aksialvinge i rustfritt stål. Røyksuger type  RSV250, 315 og 400 er utstyrt med sentrifugalhjul i støpt aluminium og brukes typisk i større anlegg hvor flere ildesteder er koblet til samme skorstein. Motoren er en temperaturbestandig lukket asynkron motor med engangssmurte kulelagre, og er plassert beskyttet mot røykgassen.

En spesiell kjølevinge og kjøleluftsåpninger sikrer kontinuerlig kjøling av motoren. Kabelen er varmebestandig, belastningssikret og er utvendig beskyttet av en panserslange. Til sammen gir dette røyksugeren høy driftssikkerhet og lang levetid. Røyksugeren er hengslet, noe som gir feieren enkel adgang til å feie skorsteinen. Det er montert et nett i rustfritt stål i utkaståpningen som beskyttelse mot berøring og fugler.