Exodraft - Røyksuger rsv for pipe

Fra16 015,-
Få råd og veiledning før du skal kjøpe: Send forespørsel
Rask og enkel opptenning
Garantert god trekk
Prøv gratis i 14 dager og pengene tilbake garanti

Sliter du med dårlig trekk og å få fyr i ovnen?
Opplever du at røyk siver inn i oppholdsrommet?

Med røyksuger fra Exodraft får du enkelt den ekstra drahjelpen som skal til for å få i gang den naturlige trekken i pipa. I tillegg motvirker viften at røyk siver ut i rommet når ovnsdøren åpnes. Når bålet er tent og skorsteinen har fått opp temperaturen skrur man ned hastigheten på viften, og sikrer optimal trekk under resten av fyringen.

Med en Exodraft røyksuger får du

Garantert god trekk
Rask og enkel opptenning
Ingen røykutslag ut i oppholdsrom
Ingen sot på glass
Sunnere inneklima uten sot og støv
Spar opptil 15% av vedforbruket
Kan også brukes som ekstra ventilasjon
Bruker ikke mer strøm enn en 60 W lyspære
14 dager gratis prøve (montering kommer i tillegg )
6 måneders pengene tilbake garanti*

RSV-modellene er en skorsteinsvifte konstruert for vertikalt utkast velegnet for fast brensel som vedfyring. RSV-modellene seg til alle typer bolig, inkludert ene- og fritidsboliger, flermannsboliger og borettslag.

Exodraft røyksuger type RSV er en skorsteinsvifte konstruert med et kraftig vertikalt utkast, som egner seg til alle typer skorsteiner. Vertikalt utkast sikrer at røyken blåses opp og bort, og man hindrer tilbakeslag til andre skorsteiner eller luftinntak. Røyksugeren plasseres på toppen av skorsteinen slik at det dannes et undertrykk i røykrør og skorstein.

Røyksugeren kan benyttes til alle typer brensel, men egner seg særlig godt til bruk sammen med fyrkjeler med fast brensel, peiser og vedovner. Alle Exodraft RSV-modeller inngår i et exodraft-system og skal derfor kobles til en exodraft styringsenhet. 

Exodraft røyksugere er konstruert for å kunne tåle temperaturer opp til 250 ° C kontinuerlig, og man kan derfor i de fleste tilfeller bruke peisen selv om strømmen går. Røyksugeren er utført i støpt aluminium, og alle skruer og bolter er i rustfritt stål.

Røyksuger type RSV009, RSV012, RSV014 og RSV016 er utstyrt med en aksialvinge i rustfritt stål som gjør at det er enkelt å rengjøre den for sot og belegg.  

Røyksuger type RSV250, 315 og 400 er utstyrt med sentrifugalhjul i støpt aluminium og brukes typisk i større anlegg hvor flere ildsteder er koblet til samme skorstein. Motoren er en temperaturbestandig lukket asynkron motor med engangssmurte kulelagre, og er plassert beskyttet mot røykgassen.

En spesiell kjølevinge og kjøleluftsåpning sikrer kontinuerlig kjøling av motoren. Kabelen er varmebestandig, belastningssikret og er utvendig beskyttet av en panserslange. Til sammen gir dette røyksugeren høy driftssikkerhet og lang levetid.

Røyksugeren er hengslet, noe som gir feieren enkel adgang til å feie skorsteinen. Det er montert et nett i rustfritt stål i utkaståpningen som beskyttelse mot berøring og fugler.
Er du usikker på hvilken Exodraft-modell som passer deg best? Ta kontakt, så veileder vi deg!

*forutsatt at man har fått veiledning til riktig løsning tilpasset din skorstein.