Generelle fyringstips
Selv om det kan virke som en enkel oppgave, å fyre opp ovnen, er det viktig å følge visse retningslinjer for å unngå farlige situasjoner og skade på miljøet. Her er noen nyttige tips som kan hjelpe deg med å bruke ovnen på en effektiv og trygg måte.
5 fyringstips for ovnen din
- Les bruksanvisningen på din ovn nøye. Den beste fyringsmåten kan avvike fra ovn til ovn.
- Legg ofte i ovnen, men bruk lite brensel om gangen. Fyres det for kraftig, kan varmepåkjenningen i pipa blir unødig stor. Fyr moderat.
- Unngå ulmebrann, det er da forurensingen er størst. Det beste er når det brenner friskt, og røyken fra pipa er nesten usynlig.
- Vær nøye med hva du legger i ovnen. Brenn aldri malt eller trykkimpregnert trevirke, klorholdig plast, eller PVC. Det avgir svært giftige gasser.
- Ikke bruk vrakved fra sjøen som brensel. Den inneholder salt som blir til klor ved forbrenning. Vrakveden vaskes ut ved a la veden ligge ute i vær og vind i minst et par år.