Bytt ut parafinkaminen og få tusenvis av kroner i Enova-støtte

Myndighetenes har gode støtteordninger gjennom Enova, for tiltak som oppfordrer til å bytte ut olje- eller parafinkaminen med et rentbrennende ildsted eller luft-luft varmepumpe.

 Sist oppdatert: September 2022
Svart peisovn med vedstabel ved siden av og sofagruppe som er vendt mot peisen

Fjerning av oljekamin og tank

Erstatter du en oljekamin med en fornybar varmekilde som varmepumpe eller vedfyrt ildsted, har du nå rett til å få tilbake penger for å fjerne kaminen og tanken. Du få tilbake opp til 5.000 kr hvis du kan bekrefte kjøp av en fornybar varmekilde. Du kan også kombinere fjerning kaminen med andre energitiltak i ordningen.

 

Fjerning av oljekjel og tank

Erstatter du en oljekjel med en fornybar varmekilde som varmepumpe eller vedfyrt ildsted, har du nå rett til å få tilbake opp til 10.000 kr for fjerning av oljekjel og tank, i tillegg til det du får for investeringen i den fornybare varmekilden. Du kan også kombinere fjerning oljekjelen med andre energitiltak i ordningen.

Peisinnsats i midten av rommet med gjennomsyn

Bio-ovn med vannkappe

En bio-ovn med vannkappe bruker biobrensel som pellets eller ved til oppvarming og tappevann. Tiltaket er for deg som har et vannbårent varmeanlegg, og installerer en peis med vannkappe til oppvarming av bolig og tappevann. Du har nå rett til å få tilbake opp til 10.000 kr, ved å investere i dette tiltaket. Bio-ovn med vannkappe kan kombineres med utfasing av oljekjel og oljetank og andre energitiltak i ordningen.
 
Startdatoen for den nye ordningen er 5. januar 2015. For å ha rett til Enovatilskuddet må fakturaer og kvitteringer være datert tidligst 1.januar 2015.
 
Les mer om støtteordningene til Enova og hvordan du søker om støtte her.

Støtte for å bytte ut gammel ovn i Oslo

På toppen av dette sponser Oslo kommune inntil 6.000 kroner hvis du som bor i Oslo bytter ut en gammel ovn med en ny rentbrennende ovn.

Finn nærmeste butikk Se alle våre peisovner Les mer fra Inspirasjon

Du vil kanskje også like:

Toshiba varmepumpe som henger i spisestue

Spar opptil 40% av oppvarmingskostnadene

En luft til luft varmepumpe er en investering få angrer på. Dersom man hovedsaklig varmer opp en gjennomsnittlig stor bolig med panelovner vil man ved å montere en varmepumpe kunne spare inntil 40 % av fyringskostnadene.
Grå vedovn med vedoppbevaring under peisovn og plassert mellom stue og kjøkkenet

Dette må du tenke på når du skal kjøpe nytt ildsted

Skal du gå til innkjøp av nytt ildsted, må du tenke på mer enn bare designet. Få nyttige tips fra våre fagfolk før du skal kjøpe ny peis.
En mann som henter i en vednisje ved siden av en svart peisovn

Fyr opp miljøvennlig med ny metode

Enten du fyrer for varmen eller hyggens skyld – det finnes flere måter å tenne opp i peis og ovn på. Nye metoder gjør det i tillegg mer miljøvennlig.