Bytt ut parafinkaminen og få tusenvis av kroner i Enova-støtte


Endelig ser det ut til at myndighetene anerkjenner vedfyring som et viktig ­bidrag for klimanøytral oppvarming, melder Norsk Varme i sitt siste nyhetsbrev. Her forteller de om myndighetenes nye og gode støtteordninger gjennom Enova, for tiltak som oppfordrer til å bytte ut olje- eller parafinkaminen med et rentbrennende ildsted eller luft-luft varmepumpe.

Fjerning av oljekamin og tank


Erstatter du en oljekamin med en fornybar varmekilde som varmepumpe eller vedfyrt ildsted, har du nå rett til å få tilbake penger for å fjerne kaminen og tanken. Du få tilbake opp til 5.000 kr hvis du kan bekrefte kjøp av en fornybar varmekilde. Du kan også kombinere fjerning kaminen med andre energitiltak i ordningen.

 

Fjerning av oljekjel og tank


Erstatter du en oljekjel med en fornybar varmekilde som varmepumpe eller vedfyrt ildsted, har du nå rett til å få tilbake opp til 10.000 kr for fjerning av oljekjel og tank, i tillegg til det du får for investeringen i den fornybare varmekilden. Du kan også kombinere fjerning oljekjelen med andre energitiltak i ordningen.

Bio-ovn med vannkappe


En bio-ovn med vannkappe bruker biobrensel som pellets eller ved til oppvarming og tappevann. Tiltaket er for deg som har et vannbårent varmeanlegg, og installerer en peis med vannkappe til oppvarming av bolig og tappevann. Du har nå rett til å få tilbake opp til 10.000 kr, ved å investere i dette tiltaket. Bio-ovn med vannkappe kan kombineres med utfasing av oljekjel og oljetank og andre energitiltak i ordningen.
 
Startdatoen for den nye ordningen er 5. januar 2015. For å ha rett til Enovatilskuddet må fakturaer og kvitteringer være datert tidligst 1.januar 2015.
 
Les mer om støtteordningene til Enova og hvordan du søker om støtte her
.

Støtte for å bytte ut gammel ovn i Oslo


På toppen av dette sponser Oslo kommune inntil 6.000 kroner hvis du som bor i Oslo bytter ut en gammel ovn med en ny rentbrennende ovn.

Se Oslo Kommunes sider for mer informasjon om støtte for å bytte ut gammel ovn

 


Spar opptil 40% av oppvarmingskostnadene

En luft til luft varmepumpe er en investering få angrer på. Dersom man hovedsaklig varmer opp en gjennomsnittlig stor bolig med panelovner vil man ved å montere en varmepumpe kunne spare inntil 40 % av fyringskostnadene. Dette vil si at man har spart inn

Dette må du tenke på når du skal kjøpe nytt ildsted

Skal du gå til innkjøp av nytt ildsted, må du tenke på mer enn bare designet. Få nyttige tips fra våre fagfolk før du skal kjøpe ny peis.

Finn nærmeste butikk Se alle våre peisovner Les mer fra Inspirasjon