Peisinspirasjon


Her har vi samlet en rekke inspirerende saker om trender, oppussing, lekre før/etter-saker og nyttige tips til deg som har eller skal kjøpe peis og vedovn.

Stadig flere velger gasspeis som oppvarmingskilde

Det er en økende etterspørsel etter gass som oppvarmingskilde. I Varmefag har vi sertifiserte gasspeismontører som sørger for at montasjen blir gjennomført korrekt og trygt. Les vårt intervju med Carl fra Varmefag Kristiansand.

Få varm peiskos i flere rom

Levende flammer skaper en god og koselig atmosfære i hjemmet. Med en gjennomgående peis eller tunnelpeis får du innsyn til flammene fra flere rom samtidig.

Liten vedovn – for deg med begrenset plass

Har du begrenset plass, men drømmer likevel om peiskos? Det finnes mange mindre vedovner som passer perfekt for deg som har en mindre bolig, leilighet eller hytte.

Stjernekokken Trond Moi deler sine beste tips til grillspyd

Grillspyd er en enkel og god sommerrett for hele familien. Her deler stjernekokken Trond Moi sine beste tips og oppskrifter til grillspyd.

Peisene fra JC Bordelet er helt unike og gjør stort inntrykk

Med en takhengt eller vegghengt peis fra JC Bordelet får du noe helt spesielt. En skulptur som varmer hele hjemmet, og som blir det naturlige samlingspunktet for hele familien.

Peis som romdeler – nyt flammene fra alle kanter

Hvem har sagt at peisen må stå langs en vegg eller i et hjørne? Bruker du den som romdeler kan du nyte flammene fra flere sider og flere rom samtidig.

Få maksimal kjøkkenkos med vedkomfyr

Stadig flere kombinerer moderne kjøkken med vedkomfyr, både for kosens og for trygghetens skyld. For hvis strømmen skulle gå, kan du fortsatt lage varm mat og få varme fra vedkomfyren.

Bålpannen som gir deg kos uten røyk i øyne og på klær

Med en bålpanne i hagen skaper du et midtpunkt med magisk stemning – året rundt.

Slik skaper du ekte hyttekos

Vi nordmenn er glade i hytta vår, og vi er verdensmestere i å kose oss. Peisen er det naturlige stedet alle samler seg rundt, og hvis du skal ha ny – hvilken bør du velge? Og hva kan du gjøre slik at hyttekosen blir enda mer magisk?

Visste du dette om kakkelovner?

Kakkelovner, også kalt svenskeovn, er vakre møbler som egner seg utmerket til oppvarming av hus. Les om kakkelovnens unike funksjon i denne Varmefag artikkelen.

Frittstående gasspeis – enkelt og komfortabelt

Drømmer du om å kose deg foran peisen, men mangler pipe? Det er ingen grunn til å fortvile. Alt du trenger for å nyte flammene og heve stemningen er en frittstående gasspeis.

Klebersteinsovner er en varm investering

Klebersteinsovner er tradisjonsrike ildsteder som har varmet norske hjem i generasjoner. Varmefag forklarer mer om disse vakre ovnene og deres unike egenskaper.

Med en vedfyrt pizzaovn lager du den beste pizzaen

Ingenting slår pizza laget i en vedfyrt pizzaovn. Få tips til hvordan lage god pizzadeig og til hvordan steke pizza i en pizzaovn. Les tipsene her.

Bålmat for hele familien

Ingenting smaker så godt som mat du spiser utendørs, og bålmat er ikke noe unntak. Få tips til bålmat som hele familien vil like.

Pizzaovn – enkelt, sosialt og verdens beste pizza

Har du først smakt pizza fra din egen vedfyrte pizzaovn, kommer du neppe til å spise ferdig, frossen eller take away igjen.

Pusse opp kjøkken: Tips til budsjett og planlegging

Ønsker du å pusse opp kjøkkenet? Vi har gode tips til budsjett og planlegging, i tillegg til inspirasjon til hvordan du kan gi kjøkkenet ditt særpreg.

Pusse opp bad – tips, inspirasjon og regler

Vet du hva du har lov til å gjøre selv når du pusser opp badet? Og visste du at en peis på badet ikke trenger å koste mye ekstra?

Inspirasjon til en koselig kjellerstue

På tide å fornye kjellerstuen? Her får du noen tips til hvordan du kan gjøre kjellerrommet til et lunt og koselig sted for avslapping og hygge - kanskje foran en peis?

5 fordeler med gasspeis

Gasspeis er både praktisk og behagelig. Du trykker bare på en knapp, så har du peiskos og varme. Les om 5 fordeler med gasspeis her.

Hvordan velge riktig pizzaovn for deg

Les om hvilken pizzaovn som passer deg best, slik at du får mest ut av utesesongen. Enten du vil ta den med deg på tur eller ha den som en del av utekjøkkenet.

Slik skaper du hygge og bålkos i vinter!

Lag hygge og bålkos ute i vinter med god mat på bålpanne, pizzaovn eller fyr opp i utepeisen. Du trenger ikke å gå langt for å kose deg med familien rundt flammer.

12 typer moderne peis til ulike typer stuer

Vurderer du å kjøpe en moderne peis, men er usikker på hvilken du skal gå for? Her har vi funnet frem noen vakre moderne peiser og vedovner som finnes på markedet, så bare drøm deg bort og la deg inspirere.

En åpen peis gir den ultimate peisopplevelsen

I dag har åpne peiser moderne teknologi som sørger for trygg fyring. Få inspirasjon til ulike typer åpne peiser og tips til fyring i en åpen peis.

Peiser som passer på sommerhytter

Peisene som passer på hytta, enten du skal nyte levende flammer ute eller inne. Utepeiser og bålpanner passer utmerket til å lage god mat i sommerhalvåret.

Hvordan grille kylling

Skal du grille kylling? Her er tips til hvordan du får et saftig og smakfullt kyllingkjøtt. Les også om hvordan du griller ulike deler av kyllingen.

Med innebygd peis får du det akkurat slik du ønsker

Hvis du ønsker noe virkelig unikt ingen andre har, er svaret innebygd peis.

Oppussing stue: Her er trendene i 2020

Vurderer du oppussing av stue? I denne artikkelen røper vi trendene i 2020, med tips fra blant annet fargesjefen i Jotun. Les artikkelen og se bilder.

Hageinspirasjon - Slik fornyer du hagen og terrassen

Få inspirasjon til din hage. I denne artikkelen har vi samlet 5 tips til hvordan du kan fornye hagen før sommeren. Les tipsene og se bilder av hager.

En utepeis forlenger deilige sommerkvelder

Hva er vel hyggeligere enn sene sommerkvelder i godt lag? Med en utepeis kan praten fortsette ut i de sene nattetimer – med en deilig lun varme og lyden av latter og knitrende vedkubber.

Slik lykkes du med grillmat i sommer

Grillmat får vi aldri nok av om sommeren. Her får du 7 tips til hvordan du får saftig kjøtt og andre nyttige tips til grillingen. Les mer her.

Hytteinspirasjon: Velg riktig peis eller peisovn til din hytte

Skal du kjøpe ny peis til hytta? I denne guiden får du hytteinspirasjon, og vi viser deg hvilke peisovner som passer til ulike hytter. Les guiden her.

Ny peis til glede for hele familien

Hva er da bedre enn peiskos når det er kaldt? Varmefag har et stort utvalg om du er interessert i ny peis tilpasset deg og dine ønsker.

Vi lager mer mat utendørs året rundt

Frisk luft er deilig uansett årstid. Det samme er opplevelsen av et måltid tilberedt utendørs, enten man bare griller pølser på bålet eller eksperimenterer som hobbykokk for å tilfredsstille ganen til familie og venner.

Inspirasjon til å pusse opp stuen

Vurderer du å pusse opp stuen hjemme? Her er noen trender du kan la deg inspirere av.

Rais er kjent for design og kvalitet tvers igjennom

Den danske peisleverandøren Rais har i flere tiår utmerket seg med peisovner av høy kvalitet med et banebrytende design. Flere av peisovnene har blitt stående som rene designikoner innen peisbransjen og er ofte arkitektenes førstevalg.

Vedovnens historie

Vedfyring går langt tilbake i tid. I oldtidens Egypt bygget de ovner av leire, og grekerne gjorde bakerfaget til et håndverk i bakerovner med åpen front i antikkens Hellas. Men det var først i middelalderen vi tok i bruk vedfyring i lukkede ovner til oppv

Få ting slår en original klebersteinsovn

En original klebersteinsovn gir en jevnere og mykere varme enn andre peisovner. Den porøse klebersteinen trekker raskt til seg varmen og avgir den sakte. Noe som fører til et godt inneklima.

Fyr i peisen med fjernkontrollen

Virker det fristende å kunne fyre i peisen med et klikk på fjernkontrollen, i stedet for å plundre med papir, opptenningsved og tennbriketter? Da er gasspeis kanskje noe for deg.

Få peisen tilpasset dine egne behov og ønsker

Midtpunkt eller veggpryd? En peis kan mures opp på forskjellige måter og tilpasses alle stuer. Du har også utallige varianter og størrelser du kan velge mellom – det er kun fantasien som setter grenser.

Peisen din trenger ikke å være hvit

Forandring fryder. En dus farge gjør at peisen glir lett inn i omgivelsene, og en mer oppsiktsvekkende farge skaper et skikkelig blikkfang i stuen. – Livet er for kort til å bare ha én kjedelig farge på peisen!

Brunner - peisen over alle peiser

Har du først bestemt deg for å investere i en eksklusiv peisinnsats, vil du neppe angre om du tar steget helt opp til en Brunner. Kremen av peiser er arkitektenes førstevalg, noe som ofte kommer til syne i ulike interiørmagasiner.

En peis til både kos og nytte

Da Pål Erland (47) og familien kjøpte nytt hus i Stavanger i sommer, orienterte de seg i markedet før de bestemte seg for hvilken peis de skulle velge.

– Jeg er nok det man kan kalle en peisoman

I Larvik bor det en snekker som er veldig glad i peiskos. Det virker i alle fall sånn, for Hans Kristiansen (37) har i løpet av de siste fire årene kjøpt hele fem peiser hos samme Varmefagforhandler.

Peiskos gir deg lavere blodtrykk

Helt siden våre forfedre i urtiden lærte seg kunsten å tenne ild, har bålet vært et naturlig og sosialt samlingspunkt for oss mennesker.

Peisdrømmen gikk i oppfyllelse

Med lyden av knitrende fyr i peisen på hytta friskt i minne, hadde Haakon og Helene alltid hatt en drøm om å kunne høre flammene sprake midt i sin egen stue. Når de for to år siden kjøpte et oppussingsobjekt i Fredrikstad, ble det bestemt. De skulle ha ny

Drømmer du om peis men mangler pipe?

Har du noen ganger tenkt etter å ha kommet hjem til kald bolig midtvinters at peisovn – ja, det hadde vært noe. Du tar av deg vinterjakken, skrur opp temperaturen på panelovnen og slår fra deg tanken om peis. For pipe har du ikke. Det får bli med drømmen.

Selvdesignet peis - ikke en uoppnåelig drøm

Kanskje du drømmer om lune vinterkvelder til lyden av knitrende ved, eller kanskje du er lei av at huset aldri blir skikkelig varmt. Uansett om drømmen er ekstra kos eller ren funksjon er peis i vinden som aldri før. Og peisen – den designer du helt selv.

De 5 beste tipsene til din hagefest

Planlegger du å arrangere en hagefest? I denne artikkelen får du de 5 beste tipsene før du setter i gang. Les tipsene her.